Κυριακή, Μαρτίου 19, 2017

ΝΔ: ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ-ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...

«Μέσα σε ένα κυκεώνα τροπολογιών της Κυβέρνησης και των στελεχών της, η ψήφος της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής, κατεγράφη ως παρών, παρά τη σαφώς διατυπωμένη σύμφωνη γνώμη της» σημειώνει σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το «παρών» στη Βουλή για την έγκριση τροπολογίας σχετικά με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε Εβραίους της διασποράς.


Η Πειραιώς σημειώνει πως το ζήτημα της υπηκοότητας των κατιόντων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος έχει ρυθμιστεί, κατά μείζονα τρόπο, από νόμο του 2011, επί υπουργίας κ. Χάρη Καστανίδη, τον οποίο είχε υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία.

Σχετικά με τη τροπολογία, η Νέα Δημοκρατία προσθέτει πως εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα πρακτικά της Βουλής από την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Παραθέτει επ'αυτού τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από τα πρακτικά:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: "Μια αναφορά θα κάνω, απλώς για να ξέρουν τη στάση μας, για την τροπολογία που έχει καταθέσει - και ευτυχώς είναι και παρών εδώ - ο κ. Μηταφίδης. Επειδή, σε εμάς τουλάχιστον, δεν έχει έρθει εις γνώσιν μας κάποια θεσμική πρόταση από πλευράς της εβραϊκής κοινότητας ή από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, πρέπει πραγματικά να μας πείτε γι' αυτό, για να μη βρεθεί κανείς κακοπροαίρετος να πει ότι είναι «φωτογραφική» η συγκεκριμένη τροπολογία".

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: "Έγινε σε συνεργασία με την ισραηλινή κοινότητα…".

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: "Εντάξει, απλώς, σαν παράταξη, δεν μας έχει έρθει. Εμείς θα είμαστε θετικοί, εφόσον υπάρχει αυτό το θεσμικό αίτημα".

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: "Και είναι και αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης".

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: "Μάλιστα, εντάξει. Ύστερα απ' αυτήν τη διευκρίνιση, εμείς είμαστε θετικοί". 

ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...













EFSYN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
19-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: