Πέμπτη, Μαρτίου 16, 2017

«ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή ψηφοδελτίου που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, σε γενική τους συνέλευση την Τετάρτη.
 Στις αρχές Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η ίδρυση νέας συνδικαλιστικής παράταξης εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης με το όνομα «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη» προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσωπών στο ΔΣ του ΣΕΔΘ και στην ΕΔΟΘ, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 30 Μαρτίου.


Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔΘ σε συνεδρίασή του στις 9 Μαρτίου αποφάσισε ομόφωνα να μην γίνει δεκτό το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του ΣΕΔΘ και αυτήν την απόφαση κατέθεσε και ως πρόταση στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη. Όπως σημείωνε το ΔΣ του Συλλόγου: «στον ΣΕΔΘ και σε όλα τα Σωματεία δεν έχουν θέση οι χρυσαυγίτες και ότι έχει σχέση μαζί τους. Αυτοί που χτυπούν εργαζόμενους, αυτοί που ανέλαβαν την “πολιτική ευθύνη” της δολοφονίας του Π. Φύσσα, πρέπει να απομονωθούν από τους εργαζόμενους. Κανένας συνάδελφος -εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα κηρύγματα μισαλλοδοξίας τους. Δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες των εργαζομένων για τα εργατικά -λαϊκά δικαιώματα, αντίθετα είναι εχθροί τους», προσθέτοντας πως «τα Σωματεία των εργαζομένων και οι αγώνες τους δεν συνδέονται με αγκυλωτούς σταυρούς και “τάγματα εφόδου”».

Στην χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η συμμετοχή ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του συλλόγου. Η απόφαση που ελήφθη δεσμεύει και την εφορευτική επιτροπή που αναδείχθηκε από τη χτεσινή διαδικασία.

Σημειώνεται πως την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην συμμετοχή του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του ΣΕΔΘ είχαν εκφράσει από τότε που έγινε γνωστό, οι παρατάξεις εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» και «Αγωνιστική – Ενωτική – Κίνηση».

Συγκεκριμένα, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» είχε απευθύνει πρόταση για να υπάρξει απόφαση του ΔΣ του ΣΕΔΘ και πρόταση στη γενική συνέλευση να μην γίνει δεκτό το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις εκλογικές διαδικασίες του ΣΕΔΘ. Σε ανακοίνωσή της προς τους εργαζομένους ενόψει των εκλογών του ΣΕΔΘ, σημείωνε μεταξύ άλλων πως «Πρόκληση για τους εργαζόμενους του δήμου αποτελεί η προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Ποιοι είναι το ομολογούν οι ανακοινώσεις τους που αναρτώνται στην ιστοσελίδα των ναζιστών. Αυτοί που, σύμφωνα με τον αρχηγό τους, ανέλαβαν την "πολιτική" ευθύνη της δολοφονίας του Π. Φύσσα και "είναι η σπορά των ηττημένων του 45", δηλαδή των ναζί του Χίτλερ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως "μία ακόμη ιδεολογία", ως “μία ακόμη συνδικαλιστική παράταξη", ως "ένα ακόμη κόμμα". Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου είναι εχθροί των εργατικών - λαϊκών αγώνων, εχθροί των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δολοφονούν και χτυπούν εργάτες, Έλληνες και μετανάστες, και ζητούν περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους, τα αφεντικά τους. Να μην τους δώσουμε χώρο να σπείρουν το φασιστικό τους μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, να αποκλειστούν από τις εκλογές του σωματείου μας».

Παράλληλα, η «Αγωνιστική – Ενωτική – Κίνηση» σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει καλούσε επίσης τους εργαζόμενους να πάρουν θέση και την γενική συνέλευση του ΣΕΔΘ να αποκλείσει το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές του Συλλόγου, χαρακτηρίζοντας το «μέγιστη πρόκληση». Όπως σημείωνε μεταξύ άλλων, «Οι ορκισμένοι εχθροί του συνδικαλιστικού κινήματος, οι υπηρέτες των εφοπλιστών και των εργοδοτών θέλουν να διεισδύσουν στα συνδικάτα με σκοπό να τα διαλύσουν, να μην υπάρχει υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να μην υπάρχει αντίσταση και αντίδραση στην υποβάθμιση και συμπίεση του κόστους εργασίας που επιχειρεί το κεφάλαιο». «Η δολοφονία του αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του εργάτη μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν, όπως και οι συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις κατά εργατών – συνδικαλιστών, αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τι εκπροσωπούν», ανέφερε επίσης, προσθέτοντας πως «η ναζιστική-εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να εισβάλλει στον ΣΕΔΘ και στην ΕΔΟΘ για να ρίξει το ναζιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό μίσος στους χώρους εργασίας μας και στους εργαζόμενους. Θα το επιτρέψουμε; Έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής». «Η απομόνωση των νοσταλγών του Χίτλερ πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης αποκλείοντας τους από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, Ε.Κ.Θ – ΕΔΟΘ πρωτοβάθμια Σωματεία», αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. https://left.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: