Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: «ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ»

Η εξέταση μιας από τις σημαντικότερες υποθέσεις που περιλαμβάνονται στη μεγάλη δικογραφία της δίκης της Χρυσής Αυγής, η άγρια επίθεση εναντίον Πακιστανών εργατών στις 13/2/2013 στην Ιεράπετρα Λασιθίου, συνεχίστηκε κατά τη σημερινή 104ή συνεδρίαση στην αίθουσα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως έχει αποφανθεί το Πλημμελειοδικείο Λασιθίου, το οργανωμένο σχέδιο καταστρώθηκε στα γραφεία της Χ.Α. Ιεράπετρας και εκτελέστηκε από ομάδα 11 χρυσαυγιτών –από τους οποίους οι πέντε ταυτοποιήθηκαν και καταδικάστηκαν.


Ο Ανδρέας Μπιλάλης, μηχανικός στο ελαιουργείο και ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένουν ώς σήμερα οι Πακιστανοί εργάτες, είδε τους 11 χρυσαυγίτες πριν κάνουν την επίθεση να παίρνουν δοκάρια από γιαπί για να χτυπήσουν.

Ανήσυχος ειδοποίησε τηλεφωνικά κάποιους εργάτες να φύγουν, «γιατί μόνο έτσι θα γλίτωναν», και κατέγραψε πινακίδες αυτοκινήτων των δραστών.

Ο μάρτυρας συσχέτισε ξεκάθαρα την επίθεση με τη δράση της Χ.Α. στην Ιεράπετρα και χαρακτήρισε ρατσιστικό το κίνητρο των δραστών, με σκοπό να φύγουν από τη χώρα οι μετανάστες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής ο Ανδρ. Μπιλάλης είπε ότι η επίθεση ήταν «η αρχή ενός ξηλώματος, ενός ξεκαθαρίσματος (...)» και αναφέρθηκε στον συντεταγμένο χαρακτήρα της: «Ο τρόπος αυτός που ήρθαν με τα τζιπ, τα μαύρα ρούχα, που μπήκαν στο εργοστάσιο, που πήραν τα ξύλα, τα αυτοκίνητα που μετά φεύγουν.»

Καμπαγιάννης (Πολιτική Αγωγή): Αν προέκυψε από τη δίκη στην Κρήτη, αν είχαν σχέση με τη Χ.Α.;

Μπιλάλης: Ναι, είχαν σχέση τα 5 άτομα, ήταν επιτελικά μέλη.

Καμπ.: Αυτή η επίθεση ήταν παρέκκλιση από τη θέση της Χ.Α. ή υλοποίηση;

Μπ.: Υλοποίηση.

Βρεττός (Πολιτική Αγωγή): Είπατε ότι είχατε δραστηριότητες πολιτιστικές που σας στοχοποιούσαν από τη Χ.Α.;

Μπ.: Τους ενοχλεί μέχρι και ένα στίχος από ένα ποίημα. Ο κλασικός τρόπος να εκφράσεις αυτό που αισθάνεσαι, δεν το θέλουν.

Μαλαγάρης (Πολιτική Αγωγή): Αυτή η επίθεση είναι το σημαντικότερο γεγονός που έχει συμβεί στην περιοχή;

Μπ.: Ναι είναι.

Μαλ.: Το γεγονός ότι συνελήφθη ο πυρήνας εκεί πιστεύετε ότι βοήθησε σε αυτό;

Μπ.: Ναι μετά τελείωσε. Μετά δεν ξαναήρθαν ποτέ τζιπ στην περιοχή. Πότε δεν είχαμε θέματα. Η πρόθεση της αστυνομίας στην Ιεράπετρα ήταν πάντα να κρατά ισορροπίες. Μετά όλα τελείωσαν.

Μαλ.: Από τη γνώση που αποκτήσατε από τη δίκη σαν μάρτυρας και τα λοιπά, έχετε οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να προκύπτει κάποια προσωπική διαφορά μεταξύ των θυμάτων και δραστών;

Μπ.: Όχι.   


http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: