Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τουλάχιστον 42 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους βομβαρδισμό σε μουσουλμανικό τέμενος στην επαρχία Ιντλιμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ουάσινγκτον παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Συρία, αλλά αρνήθηκε ότι είχε στόχο το τέμενος υποστηρίζοντας ότι ήθελε να πλήξει την αλ Κάιντα.

«Δεν στοχεύσαμε το τέμενος, αλλά ένα κτίριο όπου υπήρχε συγκέντρωση (μελών της αλ Κάιντα) και βρίσκεται σε απόσταση δεκαπέντε μέτρων από ένα τέμενος, το οποίο είναι ανέπαφο, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζον Τόμας, εκπρόσωπος της Centcom, της στρατιωτικής διοίκησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.


Νωρίτερα πάντως η Centcom ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τρομοκράτες κατά τη διάρκεια επιδρομής κατά συγκέντρωσης της αλ Κάιντα στην επαρχία Ιντλιμπ.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Centcom παραδέχθηκε ότι η ακριβής τοποθεσία του πλήγματος δεν είναι σαφής, αλλά ότι επρόκειτο για την ίδια επιδρομή που έπληξε το τέμενος στο χωριό Αλ Τζίνεχ.

«Θα ερευνήσουμε τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους αυτό το πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο αμάχων», δήλωσε ύστερα ο συνταγματάρχης Τόμσον απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή κατά του χωριού, που τελεί υπό τον έλεγχο ανταρτικών οργανώσεων, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν.

Εικόνες από τον τόπο της επίθεσης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από αντικαθεστωτικούς αντάρτες της Συρίας δείχνουν το κτίριο του τεμένους φαίνεται τελείως κατεστραμμένο και όχι ανέπαφο, όπως διαβεβαίωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς η επίθεση έγινε την ώρα που ο ναός ήταν γεμάτος με πιστούς για τον εσπερινό. efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: