Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2017

#GDTRIAL: «ΆΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ»

Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, ο υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου και άλλα μέλη του κόμματος. Παρούσα όπως κάθε φορά και η Μάγδα Φύσσα. Σχετικά με την υπόθεση υπενθυμίζεται πως το βράδυ  της 13ης Μαΐου του 2013 μέλη της Χ.Α. τραμπούκισαν τον Καμερουνέζο ιδιοκτήτη του μπαρ «Cointreau» στην οδό Λεμεσού στην Πλατεία Αμερικής να μην ανοίξει το κατάστημά του και στη συνέχεια προχώρησαν στον εμπρησμό του χώρου σπάζοντας τη τζαμαρία με βαριοπούλες.

Όπως αναφέρει η Ελευθερία Κουμάντου στο facebok, ο Σεκ Καντιμ μάρτυρας της επίθεση της ΧΑ στο μαγαζί Κουαντρό, ανέφερε τα εξής:


«Τον Πατρικ, τον απειλούσαν συνεχεία. του έλεγαν να κλείσει το μαγαζί τους αλλιώς θα του το κάψουν. Ήταν Ο Παπαβασιλείου, ο Περής, ο Μπολέτης. Την πρώτη φορά που τους απείλησαν και μετά του το έσπασαν πήγαμε στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα. Ήρθε ένας βουλευτής τους, Ο Παναγιώταρος, μίλησε στους αστυνομικούς και τους άφησαν ελεύθερους. Μας είπαν ότι αν τους κάνουμε μήνυση, θα μας κάνουν και εκείνοι και θα μείνουμε στο ΑΤ. Δεν κάναμε μήνυση.

Έβγαιναν, ομάδες πήγαιναν μόνο στα μαγαζιά μεταναστών και τους ζητούσαν λεφτά».

Όπως προσθέτει το ρεπορτάζ της Δανάης Κισκήρα στο altsantiri.gr:

Ο μάρτυρας περιγράφοντας το βράδυ της επίθεσης κάνει λόγο για γνωστούς χρυσαυγίτες της περιοχής οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Α., ενημέρωσαν τον αξιωματικό υπηρεσίας για το που «ανήκουν» και παραδέχτηκαν στους δημοσιογράφους τον εμπρησμό του καταστήματος.

«Εκείνο το βράδυ, ενώ ήμουν με τον Πάτρικ σε ένα ταξί και πηγαίναμε στην οδό Λεμεσού που ήταν το μαγαζί του, ήταν μαζεμένοι απ' έξω. Αυτοί οι τρεις που προανέφερα και άλλοι. Μπήκαμε σε ένα διπλανό μαγαζί γιατί ο Πάτρικ φοβόταν να πάει στο δικό του μετά από λίγο μας ειδοποίησε μια κοπέλα πως το μαγαζί του Patrick κάηκε. Πήγαμε κατευθείαν. Το μαγαζί καταστράφηκε ολοσχερώς. Αργότερα εμφανίστηκαν ο Παπαβασιλείου και ο Πέρης και δήθεν ρωτούσαν τι έγινε. Εκείνοι οι οποίοι απειλούσαν και του έλεγαν «αν το ανοίξεις θα του βάλουμε φωτιά», εκείνοι οι οποίοι του το είχαν σπάσει και στο παρελθόν, εκείνοι ήταν που το έκαναν. Δεν τους είδαμε, αλλά το ξέραμε, γιατί είχαν απειλήσει.

Την επόμενη ημέρα τους κάναμε μήνυση και πήγε η αστυνομία και τους έπιασε. Τότε οι ίδιοι είπαν στους δημοσιογράφους «εμείς το κάψαμε». Υπάρχει το βίντεο, ήμουν αυτόπτης. Ο Παπαβασιλείου το είπε. Είχαμε συναντηθεί και στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου φορούσε μπλουζάκι στης Χ.Α. Το είπε και στον αξιωματικό υπηρεσίας, ότι είναι χρυσαυγίτης. Το ξέρουν όλοι, δεν είναι μυστικό».

Ο μάρτυρας αναφερόμενος στους κατηγορουμένους σημείωσε πως πήγαιναν στα μαγαζιά των αλλοδαπών της περιοχής και έφευγαν χωρίς να πληρώσουν γιατί όπως έλεγαν «εμείς είμαστε στον τόπο μας και δεν πληρώνουμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς ακροατηρίου, σήμερα η πτέρυγα των χρυσαυγιτών ήταν άδεια, πιθανός λόγος είναι ότι σε σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, σχετικά με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Εφετείου σε προηγούμενη δικάσιμο, ταυτοποιούνται, μέσω φωτογραφικού υλικού, ορισμένοι χρυσαυγίτες από αυτούς που προκάλεσαν επεισόδια. 

Η δίκη διεκόπη για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.   
https://left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
25-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: