Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017

ΕΦΕΣΗ ΓΙΑ ENERGA ΚΑΙ HELLAS POWER

Εφεση υπέρ του νόμου, κατά της πρόσφατης απόφασης που εκδόθηκε για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power, άσκησε χθες ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης, στοχεύοντας σε αυστηρότερη ποινική μεταχείριση κάποιων εκ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Μηλιώνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί ουσιαστικά να επιβληθούν βαρύτερες ποινές στους κατηγορούμενους και εφόσον η σχετική έφεση γίνει δεκτή, η πολύκροτη υπόθεση θα επανεξεταστεί.

Ειδικότερα, στην έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζητείται η «εξαφάνιση» της απόφασης κυρίως ως προς το σκέλος των ελαφρυντικών που αναγνωρίστηκαν καθώς, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Εφετών: «Οι δικαστές δεν εστάθμισαν ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων».


Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας στους περισσότερους από τους κατηγορούμενους, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.

Οι δικαστές καταδίκασαν έντεκα από τους συνολικά 19 κατηγορούμενους.

Με βάση τη σχετική απόφαση, παρότι επιβλήθηκαν πολυετείς καθείρξεις, μόνο οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας θεωρεί λανθασμένη την απόφαση και κατά το σκέλος που αφορά την καταδίκη του Βασίλη Μηλιώνη μόνο για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας μπορεί να έχει εκδώσει την απόφασή του επί των ποινών για όσους κατηγορούμενους έκρινε ενόχους, πλην όμως δεν έχει αποφανθεί ακόμη σε ποιο ταμείο του Δημοσίου θα διατεθούν τα 103 εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται δεσμευμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

Η απόφαση ως προς το σκέλος αυτό της υπόθεσης αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 Μαρτίου. 

Μαρία Δήμα 
http://www.efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
23-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: