Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2017

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Μ.ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗ

Τις συνθήκες δολοφονίας - όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις - του επιχειρηματία Μανώλη Χρ. Κυπριανίδη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Ζυρίχη, ερευνά η ελβετική αστυνομία που προσδιορίζει τον θάνατό του τρεις ημέρες νωρίτερα.

Ο Κυπριανίδης τον Μάιο του 2014 είχε παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΔΣ της ΑΓΕΤ Ηρακλής, έχοντας συμπληρώσει οκτώ χρόνια σε αυτή τη θέση και έκτοτε ζούσε κυρίως στο εξωτερικό διατηρώντας όμως στην ιδιοκτησία του την περίφημη βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου ζούσε μέχρι τη σύλληψή του το 1974 ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.


Ιδιαίτερα γνωστός στούς πολιτικούς αλλά και τους κοσμικούς κύκλους, είχε παντρευτεί τη Μαρίνα Φλέγγα, κόρη της γυναίκας του ιδρυτή της καπνοβιομηχανίας Κεράνη, Γεωργίου, που πέθανε μόλις στα 45 του χρόνια, οπότε η χήρα του Ευγενία παντρεύτηκε τον συνιδρυτή της βιομηχανίας Σοφοκλή Φλέγγα.

Το 1998, το ζευγάρι μεταβίβασε τις μετοχές τής Κεράνης μέσω του Χρηματιστηρίου και αποχώρησε από το ιστορικό καπνεργοστάσιο του Πειραιά. 

Ο Μανώλης Κυπριανίδης είχε απασχολήσει τον Τύπο και για το γεγονός ότι κατείχε το περίφημο ακίνητο του Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου διέμενε επί Χούντας, ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Πρόκειται για ένα σπίτι-φιλέτο δίπλα στη θάλασσα με κήπο 4 στρεμμάτων το οποίο ο Κυπριανίδης αγόρασε από την εξαδέλφη του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα. Για την ακρίβεια, το ακίνητο ανήκε σε off shore εταιρεία η οποία πούλησε τις μετοχές της στον Μανώλη Κυπριανίδη, την περίοδο που ήταν επικεφαλής στην «Κεράνης».

Ο ίδιος είχε συνδεθεί και με την ηθοποιό Μιμή Ντενίση.

Η επιχείρηση απέκτησε προσωρινά πολυμετοχικό ιδιοκτησιακό σχήμα, υπό τον έλεγχο χρηματιστηριακής εταιρείας, η οποία με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου θα κλείσει, παρασύροντας μαζί της στο κενό και την καπνοβιομηχανία του Γεωργίου Κεράνη. in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
21-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: