Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017

«ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ» ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Ο Βασίλης Σπανάκης, που είχε δώσει σε άλλον την ταυτότητά του για να ψηφίσει στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ορίστηκε σήμερα γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της ΝΔ από τον φανατικό οπαδό της «αριστείας», Κυρ. Μητσοτάκη!
Θυμίζουμε ότι ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ: είχε παραιτηθεί μετά τη λαθροχειρία), Βασίλης Σπανάκης, ήταν εκλεγμένος σύνεδρος στο πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, αλλά απουσίαζε από τον χώρο του συνεδρίου κατά τη διάρκεια κρίσιμης ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΑΔΕΔΥ.  Τότε, άλλο στέλεχος του κόμματος, ο Απόστολος Παπαντώνης,  μέλος της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών και της ΔΑΚΕ, επιχείρησε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Σπανάκη και συγκεκριμένα το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου του να ψηφίσει αντ’ αυτού!


Για... κακή του τύχη, όμως, ο «αντικαταστάτης», ο οποίος επιχείρησε να διπλοψηφίσει με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη, έγινε αντιληπτός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόπειρα πλαστοπροσωπίας και νοθείας των εκλογών και ο εν λόγω να συλληφθεί επ’ αυτοφόρω.

Και η... επιβράβευση από τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποδεικνύει ακόμα μία φορά πώς εννοεί την αριστεία, ήρθε σήμερα, Πέμπτη 19/1: Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, ο Β. Σπανάκης τοποθετείται στη θέση του «Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.)» του κόμματος.

Τότε, μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει, οι "πηγές" της ΝΔ έκαναν αποδεκτές τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αλλά η ηγεσία της ΝΔ δεν είχε πάρει επίσημα θέση. Όπως αποδεικνύεται, περίμενε να ξεχαστεί το γεγονός ώστε ο Β. Σπανάκης να επιστρέψει και πάλι στην... υπηρεσία του κόμματος!

«Οι άνθρωποι του Κυρ. Μητσοτάκη δεν χάνονται! Άλλωστε η "συμφωνία της αλήθειας" είναι αποτέλεσμα πολλών ψεμάτων. Και περιλαμβάνει ψέματα, λαθροχειρίες, αυτόφωρες διαδικασίες. Έτσι ονειρεύεται να κυβερνήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Με νοθεία...», σχολίαζαν, προφητικά θα λέγαμε, κυβερνητικές πηγές στις 2/12/2016, ημέρα της απόπειρας λαθροχειρίας της ΔΑΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό του Β. Σπανάκη: Για τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, κανένας «άριστος» δεν χάνεται

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό του κ. Σπανάκη στη θέση του Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Ν.Δ.:

Ο διορισμός του κ. Β. Σπανάκη, δήθεν παραιτημένου Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ., στη θέση του Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Ν.Δ., δεν μας εκπλήσσει. Για τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, κανένας «άριστος» δεν χάνεται. Απ’ ότι φαίνεται, προσόντα όπως η λαθροχειρία και η πλαστοπροσωπία σε εκλογές της ΑΔΕΔΥ, θεωρούνται από τον κ. Μητσοτάκη απαραίτητα προσόντα ενός καλού βιογραφικού. Έτσι ονειρεύεται ο κ. Μητσοτάκης να κυβερνήσει: με ψέματα, λαθροχειρίες και καλπονοθείες. Ο κόσμος, όμως, τον έχει καταλάβει, όσο κι αν ο ίδιος τον θεωρεί...«εντολοδόχο».



Σε ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τότε:

"Η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκοκομματισμού, ενώ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Συγκεκριμένα, ο στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης (φωτογραφία), έστειλε «αντικαταστάτη» στην ψηφοφορία για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ο ίδιος, επίσης μέλος της ΔΑΚΕ, ήταν σύνεδρος από την Ομοσπονδία των Εφοριακών.

Για... κακή το τύχη, όμως, ο «αντικαταστάτης», ο οποίος επιχείρησε να διπλοψηφίσει με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη έγινε αντιληπτός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόπειρα πλαστοπροσωπίας και νοθείας των εκλογών και ο εν λόγω να συλληφθεί επ’ αυτοφόρω.

Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αν στη «συμφωνία αλήθειας» που υπόσχεται περιλαμβάνονται, εκτός από τις απολύσεις και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, η καλπονοθεία και η πλαστοπροσωπία. Κατά τα άλλα,  για όλα «φταίει ο συνδικαλισμός της Αριστεράς»..."

Το βιογραφικό σημείωμα του Βασίλη Σπανάκη απ' όπου απουσιάζει η ιδιότητα του Γραμματέα Οργανωτικού και, φυσικά, το περιστατικό που προκάλεσε την παραίτησή του από τη θέση αυτή:

Ο κ. Βασίλης Σπανάκης είναι 40 ετών, Οικονομολόγος. Έχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στον Εσωτερικό Έλεγχο και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University του Λονδίνου.

Έχει πλούσια συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική εμπειρία. Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τον Οικονομολόγο στο Δημόσιο Τομέα.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων.

Σε ηλικία 29 ετών ήταν υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Μοσχάτου και το 2010 στο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, όπου συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά της παράταξης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Προέρχεται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς πρωτοξεκίνησε τα βήματά του από υπεύθυνος Μαθητικού (Μ.Α.ΚΙ.) της ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου και συνέχισε ως ενεργό στέλεχος της Δ.Α.Π. ΑΣΟΕΕ κατά τα φοιτητικά του χρόνια.

Είναι παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισσα Σμαράγδα Μαλακατέ, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο.   https://left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: