Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΡΑΜΠ

Τα βασικά σημεία του προγράμματος της ορκωμοσίας έχουν ως εξής:
Ο κ. Τραμπ, νωρίς το πρωί, παρακολουθεί την λειτουργία στον Ναό του Αγίου Ιωάννη, κοντά στον Λευκό Οίκο.
Μαζί με τη σύζυγό του, Μελάνια, πίνουν πρωινό καφέ με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του, Μισέλ. Τα δύο ζεύγη μεταβαίνουν στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή στο Καπιτώλιο, έδρα του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

9:30 (16.30 ώρα Ελλάδος): Η τελετή της ορκωμοσίας αρχίζει με μουσικό πρόγραμμα.
11:30 (18:30 ώρα Ελλάδος) Άνοιγμα του πολιτικού μέρους των εκδηλώσεων και ορκωμοσία του νέου αντιπροέδρου των ΗΠΑ και νέου προέδρου της Γερουσίας Μάικ Πενς.
11:45 - 12:00 (18:45 - 19:00 ώρα Ελλάδος) Η οκτάχρονη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα λήγει ακριβώς στις 12 το μεσημέρι (7 το βράδυ). Πριν από αυτό το χρονικό σημείο, ο κ. Τραμπ πρέπει να έχει δώσει τον όρκο του στον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Τζον Ρόμπερτς. Αμέσως μετά, εκφωνεί τον εναρκτήριο λόγο της προεδρίας του.
3:00 - 5:00 (22:00 - 00:00 του Σαββάτου)  Οι κ.κ. Τραμπ και Πενς επιβιβάζονται σε όχημα και «παρελαύνουν» για περίπου 2,5 χιλιόμετρα στην λεωφόρο της Πενσιλβάνια, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται τόσο υποστηρικτές, όσο και αντίπαλοί τους.
7:00 - 11:00 (02:00 - 06:00 ξημερώματα Σαββάτου) Οι κ.κ. Τραμπ και Πενς, καθώς και οι σύζυγοί τους, συμμετέχουν στις τελευταίες εορταστικές εκδηλώσεις για την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Στην τελετή της ορκωμοσίας, θα παρευρεθούν πρώην πρόεδροι και πρώην πρώτες κυρίες, μεταξύ αυτών ο Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του, Χίλαρι, αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.
Οι μόνες απουσίες θα είναι εκείνες του 92χρονου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου και της συζύγου του, Μπάρμπαρα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Τα περισσότερα μέλη του Κογκρέσου (Βουλής των Αντιπροσώπων και Γερουσίας) θα λάβουν μέρος στην τελετή, αν και 50 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν δηλώσει ότι θα μποϊκοτάρουν την ορκωμοσία.
naftemporiki.gr http://www.naftemporiki.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: