Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ: ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΤΕΣ Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

«Με καθολική συμμετοχή των μελών μας στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιείται από σήμερα (σ.σ. χτες) στις 6 το πρωί η 48ωρη απεργία με αίτημα "κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου"», αναφέρει σε ανακοίνωση το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας για τη 48ωρη απεργία των εργολαβικών εργατών στη ΛΑΡΚΟ, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβρη.

Η απεργία ολοκληρώνεται σήμερα, αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί, με τη συμμετοχή άλλων συνδικάτων στην πύλη του εργοστασίου.
Το Συνδικάτο χαιρετίζει στην ανακοίνωσή του τα συνδικάτα και τους φορείς που πανελλαδικά δηλώνουν «στήριξη στον δίκαιο αγώνα μας», ενώ καταγγέλλει τις προσπάθειες της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να χτυπήσει την απεργία, δίνοντας εντολή «να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα τρίτα ρεπό των μόνιμων εργαζομένων, κρατά με τέτοιες θερμοκρασίες υπερωρίες μόνιμους εργαζόμενους και στέλνει σε εργασία μόνιμους εργαζόμενους μόνους τους, σε επικίνδυνα σημεία, στα οποία πολλαπλασιάζεται η επικινδυνότητά τους λόγω του παγωμένου χιονιού. Και όλα αυτά μόνο και μόνο για να μη ζητήσει από το Συνδικάτο μας γραπτώς εργαζόμενους για ασφάλεια.
Αν νομίζει η διοίκηση πως με τέτοιες τακτικές θα μας σπάσει το ηθικό γελάστηκε. Μπορεί σήμερα να πατά στο γεγονός πως το επιχειρησιακό Σωματείο δεν συμμετέχει στην απεργία, δεν είναι μακριά όμως η ώρα που οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και εργολαβικοί, θα συντονίσουμε τον αγώνα μας. Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και έρχεται η ώρα που θα απαντήσουμε ενιαία.
Ο αγώνας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου δεν είναι ξεκομμένος από την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ που απαιτούν οι μόνιμοι εργαζόμενοι. Αλλωστε, στο καθεστώς των εργολαβιών πάτησαν οι διοικήσεις και έχουν κατακρεουργήσει κεκτημένα των μόνιμων εργαζομένων, όπως είναι τριετίες και βασικοί μισθοί».
Το Συνδικάτο αναφέρεται στη ματαίωση της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης και προσθέτει: «Ο αγώνας συνεχίζεται και θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανταμώσουμε. Επόμενος σταθμός στον αγώνα μας είναι στις 27 Γενάρη, η συμπλήρωση των 40 ετών από την έναρξη της 110 ημερών νικηφόρας απεργίας των εργατών της ΛΑΡΚΟ το 1977».
«Χρέος μας να αξιοποιήσουμε την πείρα του αγώνα»
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων, σημειώνοντας πως «είναι χρέος μας όχι απλά να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα αλλά να αξιοποιήσουμε την πείρα του και τον δρόμο τον οποίο έχει ανοίξει, για να οργανώσουμε παρόμοιες προσπάθειες σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς για κατάργηση κάθε μορφής σκλαβοπάζαρου, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους (...) Από αυτόν τον αγώνα, όπως και από κάθε αγώνα που αμφισβητεί ευθέως τα συμφέροντα της εργοδοσίας στον κλάδο μας, λάμπει διά της απουσίας της η ΠΟΕΜ, πιστή στο ρόλο που της έχει δώσει η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ως θεματοφύλακα της κερδοφορίας των βιομηχάνων».
Τη συμπαράστασή τους έχουν εκφράσει ακόμα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.   http://www.rizospastis.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: