Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2016

ΝΕΕΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΚΗ

Μετά την καταψήφιση εκ μέρους των ΑΝΕΛ του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών πριν ένα χρόνο, το συγκυβερνών κόμμα επέλεξε για άλλη μια φορά την ομοφοβική στάση, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, αλλά και σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου στην απασχόληση και την εργασία.

Ο ειδικός αγορητής του κόμματος Κ. Κατσίκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, υποστήριξε ότι ακόμη και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης ενός ανθρώπου πρέπει να υπόκειται σε οριοθετήσεις, ενώ διερωτήθηκε «τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού αν η δασκάλα α' δημοτικού με το δικαίωμα αυτοδιάθεσής της προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη χρονιά πάει ως δάσκαλος».


«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπισίτερ; Μπορεί; Ρωτάω» είπε, προκαλώντας από τα βουλευτικά έδρανα την αντίδραση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μ. Γεωργιάδη, ο οποίος τον ρώτησε: «Γιατί δεν μπορεί;».

Ο κ. Κατσίκης του απάντησε: «Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί, δεν μπορεί, δείχνει το IQ σας». Παίρνοντας αργότερα τον λόγο ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «προφανώς ο κ. Κατσίκης κρίνει από το δικό του IQ που παραπέμπει στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορούσε να είναι δικαίωμα των ανθρώπων».

Πάντως, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι ως κόμμα «μένουμε πιστοί στις θέσεις μας όταν είχαμε καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια» και τόνισε ότι καταψηφίζουν τα άρθρα «που νομιμοποιούν και ενισχύουν το Σύμφωνο». «Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις αρχές μας» είπε.

«Κύριε Κατσίκη, τίθεται ένα θέμα όμως. Θα ζητούν πιστοποιητικό ότι κάποιος δεν είναι γκέι;» διερωτήθηκε δηκτικά ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος.  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: