Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συνεχίζεται για 106η ημέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής με την εξέταση του μάρτυρα Μιχάλη Βαξεβάνη, ο οποίος καταθέτει για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών σε ομάδα μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβρη του 2013, στο Πέραμα.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η εξέταση του Δημήτρη Διαμαντάκη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την επίθεση «δολοφονική».

Ο κ. Βαξεβάνης, απευθυνόμενος προς το δικαστήριο περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης τονίζοντας ότι οι επιτιθέμενοι ήταν ενήλικοι άνδρες οι περισσότεροι εκ των οποίων, κρατούσαν καδρόνια με μεταλικές απολήξεις και φορούσαν κράνη. 


Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι καθώς μια ομάδα 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, έγραφαν ένα σύνθημα προπαγανδίζοντας το φεστιβάλ της ΚΝΕ, δύο οπλισμένες ομάδες, τις οποίες χαρακτήρισε «μπουλούκια», τους πλησίασαν. Ορισμένοι από αυτούς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ήταν γυμνοί από τη μέση και πάνω, καθώς είχαν γυρίσει τις μπλούζες τους για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

«Όταν μας περικύκλωσαν, δύο άτομα ήρθαν πιο μπροστά και φώναζαν»που είναι ο Πουλικόγιαννης;». Ένας από τους δύο ήταν ο Χατζηδάκης», είπε ο μάρτυρας. Σχετικά με τον κατηγορούμενο Χατζηδάκη, ο κ. Βαξεβάνης είπε ότι τον γνώριζε από τη Ζώνη, καθώς είχαν συναντηθεί σε συνάντηση στο συνδικάτο και σε κινητοποίηση του συνδικάτου για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, στην εταιρεία που εργαζόταν ο Χατζηδάκης. «Είχα κάτσει μαζί τους, ήπιαμε καφέ. Τον ρώτησα «Τι γίνεται συνάδελφοι» κλπ.».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι δύο που ήρθαν μπροστά είπαν: «Είμαστε από τη Χ.Α.. Φύγετε από δω πέρα, πλέον κουμάντο κάνουμε εμείς». 

Ρεπορτάζ: Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα, Αντώνης Ρηγόπουλος
http://www.altsantiri.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: