Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΩΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΥ... ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΥΠ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Η επιθεώρηση από τον ΓΕΠΣ τελείωσε στο ΚΕΥΠ, στη Λαμία. Μάλλον, υπέθεσαν φαίνεται, βγήκε και η υποχρέωση του ΓΕΣ να επιθεωρήσει μόνο τα φρεσκοβαμμένα πεζούλια του στρατοπέδου, άδειου από φαντάρους. 
Αυτοί είχαν πάει για ασκήσεις και εκπαίδευση. 
Υποθέτουμε ότι τα παράπονά τους, που είχαν δημοσιευτεί σε γράμμα την ίδια μέρα, τα μετέφερε ο διοικητής, κ. Παπαδόπουλος…

Φαίνεται, βέβαια, πώς τους «έτσουξε» πολύ η προηγούμενη επιστολή καταγγελίας που έστειλαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων οι συνάδελφοι του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος. 

Φαίνεται, επίσης, πως είναι απόλυτα σωστή η εκτίμηση ότι: «η αντιδραστική αναδιάρθρωση που σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις ένοπλες δυνάμεις, πράγμα που από την πρώτη στιγμή έχουν επισημάνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, επιχειρείται να περάσει πάνω από τις ζωές των φαντάρων αλλά και των χαμηλόβαθμων στελεχών, στην προσπάθεια για μεγαλύτερη  εκμετάλλευση τους, μεγαλύτερη εντατικοποίηση της καθημερινότητας τους, για ουσιαστικό ξεζούμισμα τους, αλλά και για τη σκληρή πολεμική προετοιμασία τους».
Φαίνεται, επίσης, ότι, όπως όλες οι αντιδραστικές αλλαγές και οι επιθέσεις στους εκμεταλλευόμενους, έτσι κι αυτή δεν θα μπορούσε να μη χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα απειλών, τραμπουκισμών, φασιστικών λογικών συλλογικής ευθύνης, ρεβανσισμό και μίσος γι’ αυτούς που διοικούν. Φαίνεται πως ο διοικητής του στρατοπέδου και τα στελέχη που εφαρμόζουν ΟΛΕΣ τις εντολές του, συνεχίζουν από κοινού το «θεάρεστο έργο» για το οποίο έχει καταγγελθεί, όχι μόνο την προηγούμενη φορά στο ίδιο στρατόπεδο αλλά και παλιότερα.
Αυτή τη φορά, οι συνάδελφοι βρίσκονταν στο ΚΨΜ το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου που προβλέπει το πρόγραμμα υπηρεσιών τους. Λέγαμε στο προηγούμενο γράμμα ότι «ακόμα και χωρίς τα “τυπικά περιστατικά αυθαιρεσίας”, ακόμα και χωρίς την “παράβαση των κανονισμών”, το ίδιο το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι από μόνο του βάρβαρο, επιτρέποντας στους ανώτερους και κατώτερους αξιωματικούς να ξεζουμίζουν» το προσωπικό. Τελικά, ακόμα και αυτή η «ευχέρεια» που τους δίνει το πρόγραμμα δεν είναι αρκετή για να εκτελέσουν τον τραμπούκικο σχεδιασμό τους ενάντια στους στρατευμένους….
Ο ανθυπολοχαγός Σταμοκώστας «μπούκαρε» στο ΚΨΜ και σε όποιο χώρο του στρατοπέδου ήταν συγκεντρωμένοι οι φαντάροι και κάλεσε αναφορά τάγματος πριν το σιωπητήριο, διακόπτοντας βίαια και με φωνές τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο των συναδέλφων. Όμως αυτό δεν ήταν το χειρότερο.
Κατά τη διάρκεια της αναφοράς «ενημέρωσε» το στρατόπεδο, με προσβολές και βρισιές, ότι ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καφέ που βρίσκεται δίπλα στο στρατόπεδο (και από το οποίο προμηθεύονται όλοι καφέ - από τους ανώτερους αξιωματικούς ως τους ΕΠΟΠ και τους φαντάρους) δήλωσε ότι του κλάπηκε το κινητό τηλέφωνο. Και φυσικά, ο κλήρος έπεσε στους φαντάρους, αυτούς που στο σύνολό της η ιεραρχία των καριεριστών αξιωματικών θεωρεί εκ των προτέρων ενόχους για οτιδήποτε, που τους θεωρεί μόνο αναλώσιμο υλικό προς εκμετάλλευση, αριθμούς στους δείκτες που παρουσιάζει ως «έργο» στα επιτελεία και το υπουργείο.
Φράσεις όπως «θα στάξετε το γάλα της μάνας σας» (sic) και άλλες κοσμητικές ανάλογες ακούστηκαν από το συγκεκριμένο αξιωματικό. Τον θεωρούμε σε ένα βαθμό υπεύθυνο. Εξίσου υπεύθυνη είναι η διοίκηση του στρατοπέδου που ευνοεί, επιδοκιμάζει ή και εφαρμόζει ανάλογες πρακτικές.
Όταν συνάδελφος διαμαρτυρήθηκε στην αναφορά για τον τρόπο που μιλάει σε πολίτες με προσωπικότητα -ασχέτως αν φορούν στολή ή όχι- η απάντηση ήταν πρώτα «Σκαμός!» και ύστερα «Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιον». Όχι, φυσικά. Καμιά προσωπική αναφορά δεν έχει αυτό που έκανε ο ανθυπολοχαγός. Εξάλλου, αυτή η πρακτική είναι βγαλμένη απευθείας από τη ναζιστικού τύπου έννοια της «συλλογικής ευθύνης», είτε το καταλαβαίνει ο ίδιος είτε όχι. Πηγάζει επίσης από τη συνολική και για όλους (εκτός από τα «βύσματα» και τους «ευνοημένους») υποτίμηση της προσωπικότητάς τους, καταπατόντας ακόμα και τα ελάχιστα άρθρα του ΣΚ.20-1 που προβλέπουν -έστω- ότι ο σεβασμός δεν πάει μόνο από τον κατώτερο προς τον ανώτερο αλλά και αντίστροφα… Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι οι φαντάροι αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι κι όχι ως «ξεσαμάρωτα γαϊδούρια».
Το κινητό βρέθηκε. Βέβαια, οι απειλές παρέμειναν. Το κινητό βρέθηκε στο κτήριο που βρίσκεται το διοικητήριο του στρατοπέδου(!). Σε έναν χώρο που υποτίθεται ότι φυλάσσεται από κάμερες (!), οι οποίες -όμως- δε λειτουργούν. Υποθέτουμε ότι η λογική της παρακολούθησης λειτουργεί μόνο όταν οι φαντάροι πρέπει με κάποιον τρόπο να κατασταλούν ή να περάσει ένα κλίμα γενικευμένης παρακολούθησης και τρόμου… Αυτή τη λογική είχαν και οι κάμερες που τοποθετούνταν στις σκοπιές από το 2008 ήδη, και αντί να απαλλάσσουν τους φαντάρους από τις σκοπιές τους παρακολουθούσαν ενόσω τις έκαναν! Οι κάμερες, λοιπόν, στο διοικητήριο δε λειτούργησαν. Και αυτό είναι καλό… Αυτό που λειτούργησε όμως είναι η πρακτική της συλλογικής ευθύνης και της συλλογικής τιμωρίας, της προσβολής και των απειλών.
Όπως ενημέρωσαν τους φαντάρους: «θα σας κόψουμε τον καφέ». Επί της ουσίας, τους βάζουν να πληρώνουν τα πάντα, τους τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ, τους συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια. Τώρα θα τους κόψουν και τον καφέ γιατί μένει σαν υπονοούμενο ότι κλέβουν… Φυσικά όλη η ιεραρχία του στρατοπέδου θα συνεχίσει να παίρνει καφέ από τον ιδιώτη που βγάζει φράγκα εκμεταλλευόμενος μια (ακόμα) βασική έλλειψη.
Εμείς θεωρούμε ότι αυτό το περιστατικό είναι μια πολύ συγκεκριμένη και «σαν έτοιμη από καιρό» πρακτική ρεβανσισμού απέναντι στους φαντάρους. Μια απόπειρα τρομοκράτησής τους για να μη μιλούν, να μην διεκδικούν, να μην αμφισβητούν του «παραλόγου τη θητεία» και του παραλόγου την ιεραρχία, που τους συμπεριφέρεται σαν έγκλειστους σε φυλακή και κέντρο καταναγκαστικής εργασίας. Για μια ακόμα φορά, μέσα σε ελάχιστες μέρες, το ΚΕΥΠ Λαμίας και ο διοικητής του, προστίθενται στα κατ’ εξακολούθηση περιστατικά αθλιότητας, ελλείψεων, εκμετάλλευσης και αυθαιρεσίας που επιχειρούν να δώσουν το στίγμα για το στρατό που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι εκτελεί ολόκληρος ο στρατιωτικός μηχανισμός, από τον Α/ΓΕΣ Τελλίδη μέχρι τον κάθε διοικητή στρατοπέδου και κέντρου.
Μη μασάτε! Αυτοί φοβούνται και όχι εσείς!
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάροι, που βιώνουν αυτές τις συνθήκες, να βγουν μαζικά παραπονούμενοι, να απαιτήσουν και να επιβάλουν τα δικαιώματά τους.
Η αθλιότητα δεν θα περάσει.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
http://diktiospartakos.blogspot.gr
τηλ: 6932 955437   



ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: