Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

ΝΕΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Πυρά κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. εξαπέλυσε στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Politischios.gr ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Χίο.

«Φύλαξη συνόρων και κλειστά κέντρα»

Με προμετωπίδα τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανίκανη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μία ιδεοληπτική κυβέρνηση που ευθύνεται για το όσα βιώνουν σήμερα οι νησιώτες.


«Αυτοί άνοιξαν τα σύνορα. Η κα. Τασία προσκάλεσε όλους αυτούς να έρθουν εδώ. Η ιστορία ανοίγει τα σύνορα και τα κλείνουν τα κράτη. Η αριστερή ιδεοληψία είναι σαφές ότι μπορεί να φέρει εθνική συμφορά. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ρυθμίσει τις μεταναστευτικές ροές. Η οξύτερη φάση του πολέμου της Συρίας ήταν επί Σαμαρά, όμως το 2014 ήταν η χρονιά με τη χαμηλότερη ροή μεταναστών προς την Ελλάδα. Επί Σαμαρά για να περάσει κάποιος τα σύνορα της Ελλάδας πλήρωνε στους λαθροδιακινητές 6.000 δολάρια το κεφάλι. Τώρα έχει πάει κάτω από 1.200 ευρώ», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος για το αν η Ν.Δ. θα λάβει μέτρα σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος του κόμματος ήταν σαφής. «Πρώτο μας μέλημα θα είναι ο έλεγχος των συνόρων και η δημιουργία κλειστού τύπου προαναχωρησιακών κέντρων. Οι πρόσφυγες που θα παίρνουν άσυλο θα μπορούν να πηγαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και σύντομα θα απελαύνονται».

«Να αντιδράσουν τα νησιά για τον Φ.Π.Α»

Αναφερόμενος στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ..

«Στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήμουν ο πρώτος Υπουργός που του τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης από την Τρόικα. Τότε είπα ότι αν περάσει αυτό το μέτρο θα παραιτηθώ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν συμφώνησε ποτέ με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ μέχρι τη στιγμή που έπεσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έδωσε στο πιάτο τον ΦΠΑ των νησιών στους δανειστές. Όμως όταν ο κόσμος δεν βγαίνει έξω να διαμαρτυρηθεί, αυτό αποτελεί πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση», είπε ο ίδιος καλώντας τους νησιώτες να ξεσηκωθούν.
«Έχουν ξαναπεράσει πιο φασίστες από αυτούς στην εξουσία;»

Από το στόχαστρο του αντιπροέδρου της Ν.Δ. δεν ξέφυγε ούτε οι εξελίξεις που συνόδευσαν την στοχοποίηση δικαστή του Σ.τ.Ε. μέσω της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ την «Αυγή».

«Έχουν ξαναπεράσει πιο φασίστες από αυτούς στην εξουσία;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει λέγοντας ότι: «Άνθρωποι που χρησιμοποιούν την προσωπική ζωή ενός δικαστού για να τον εκβιάσουν να ψηφίσει όπως θέλουν στο ΣτΕ, θεωρούνται δημοκράτες; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία όσο η Σαχάρα με το χιόνι».
Ανησυχία και εγρήγορση για τη στάση της Τουρκίας

Ο ίδιος συνέστησε ψυχραιμία σε ότι αφορά στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας καθώς και ορθή ερμηνεία των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ερμηνεία των δηλώσεων Ερντογάν. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε έναν γρίφο. Κανείς δεν ξέρει αν θα πάει κοντύτερα ή μακρύτερα από τη Δύση ή τι θα κάνει με τα εσωτερικά της ζητήματα. Η Ελλάδα οφείλει να είναι χώρα σταθεροποίησης και όχι αναθεωρητική δύναμη. Αν αφήσουμε να εξελιχθούν αναθεωρητικές συζητήσεις τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Δεν υπάρχει φόβος, υπάρχει ανησυχία και εγρήγορση», δήλωσε.

«Ο Στ. Κάρμαντζης δεν διεγράφη ποτέ από το κόμμα»

Ερωτώμενος για τον αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη, ο οποίος ήταν και ένας εκ των οποίων υπέγραψαν για την υποψηφιότητα Άδωνι Γεωργιάδη στην κούρσα για την ηγεσία της Ν.Δ., ο ίδιος απάντησε ότι ουδέποτε υπήρξε μόνιμη διαγραφή του από το κόμμα.

«Είχε μπει σε αναστολή η κομματική του ιδιότητα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Με νεότερη απόφαση θα αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Και η Χρ. Καλογήρου ως περιφερειάρχης και ο Στ. Κάρμαντζης εδώ στη Χίο κάνουν τρομερή δουλειά. Πρέπει όμως να είναι σαφές το ποιες είναι οι θέσεις της Ν.Δ. και δεν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους αριστερούς να αμφισβητήσουν το ποια είναι η Νέα Δημοκρατία. Είναι ένα κόμμα ευρωπαϊκό, που πιστεύει στα ανθρώπινα δικαιώματα και που πιστεύει στις φιλειρηνικές σχέσεις με την Τουρκία».
http://www.politischios.gr/politiki/i-ideolipsia-toy-syriza-mporei-na-ferei-ethniki-symfora-binteo

ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: