Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΟΑΣΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΜΜΜ

Απαντήσεις με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τον εξοπλισμό τηλεματικής στα οχήματα του ΟΑΣΑ, δίνει με ανακοίνωση του ο Οργανισμός. Στην ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων, πως η τηλεματική έχει αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχονται προς το επιβατικό κοινό, βελτιώνοντας αισθητά τη μετακίνηση των 1.400.000 και πλέον επιβατών καθημερινά και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λαμβάνουν πληροφορίες για τη μεταφορά τους σε πραγματικό χρόνο.
"Η τυπική διαγωνιστική διαδικασία για τον εξοπλισμό τηλεματικής στα οχήματα του ΟΑΣΑ, η οποία ξεκίνησε το 2011 (Α' φάση) και ολοκληρώθηκε το 2013 (Β' φάση), αφορούσε τελικά στην εγκατάσταση της σχετικής τεχνολογίας σε 2000 οχήματα του στόλου. Τα οχήματα που δόθηκαν για τοποθέτηση εξοπλισμού ήταν κατά σειρά τα πιο νέα του στόλου και αυτά που είχαν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΟΣΥ" αναφέρει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και προσθέτει:

"Σε ημερήσια βάση δρομολογούνται περί τα 1300 από τα 2000 οχήματα. Ο στόλος οχημάτων είναι δυναμικός, και φυσιολογικά υπάρχουν οχήματα με βλάβες, άμεσα επισκευάσιμες, ή βλάβες που απαιτούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την επισκευή τους. Το σύνολο των οχημάτων σε κυκλοφορία είναι εφοδιασμένα με την τηλεματική, ενώ τα οχήματα τα οποία βρίσκονται προς επισκευή, διατηρούν την τεχνολογία τηλεματικής προς χρήση για όταν επανακυκλοφορήσουν".
Αναφορικά με τα οχήματα που τελικά δύναται να κριθούν μη επισκευάσιμα, όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός, έχει προβλεφθεί η μεταφορά του εξοπλισμού τηλεματικής σε νέα οχήματα, όταν αυτά αποκτηθούν. "Ως εκ τούτου, παρά το γεγονός ότι κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού προμήθειας και κατά την αρχική επιλογή των οχημάτων - όπως προέβλεπε η σύμβαση - δεν θα ήταν δυνατή η πρόβλεψη μελλοντικών βλαβών, έχει εξασφαλιστεί ότι το σύνολο της τεχνολογίας της τηλεματικής θα εγκαθίσταται σε όλο τον εν λειτουργία στόλο και θα τίθεται στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού απρόσκοπτα. Παράλληλα ο ΟΑΣΑ κάνει συστηματικές προσπάθειες για την ανανέωση του παραληφθέντος γηρασμένου στόλου οχημάτων" καταλήγει ο ΟΑΣΑ στην ανακοίνωσή του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: