Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2016

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

«Η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, αυτού που θα συζητηθεί Δευτέρα και Τρίτη» εκτιμά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Μιλώντας στον Real fm υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να περάσει και όλα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προϋποθέτει η δεύτερη αξιολόγηση, τέλη Οκτωβρίου, για την υπόλοιπη δόση. Και βέβαια είναι σκληρά μέτρα, εκτός αν θελήσει και αποφασίσει διαφορετικά. Δηλαδή, για παράδειγμα να κάνει «ηρωική έξοδο» για να μπορεί να αρχίζει να μιλά πάλι για "αριστερή αντίσταση", για να τα αξιοποιήσει σε προεκλογική εκστρατεία, γιατί αυτά τα μέτρα είναι πάρα πολύ σκληρά».


Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πιθανό το σενάριο των πρόωρων εκλογών ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Όχι. Πιο πιθανό θεωρώ ότι θα προχωρήσει την αξιολόγηση και θα περάσει τα μέτρα και θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση, χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Φυσικά θα εξαρτηθεί από την ίδια την πορεία της κρίσης, της ύφεσης και βέβαια αν θα υπάρξει μικρή ανάκαμψη όπως προσβλέπει.»

Αναφορικά με το αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν πλέον ταυτιστεί πολιτικά σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε: «Δεν θα έλεγα ταύτιση, όμως έχουν κοινούς στόχους»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ερώτηση αν υπάρχει άλλος δρόμος απάντησε: «Εμείς λέμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Βεβαίως έχει τις δυσκολίες του, κυρίως για να φτάσουμε εκεί, αλλά προϋποθέτει άλλη εξουσία, άλλη διακυβέρνηση, προϋποθέτει, λέμε εμείς, εργατική λαϊκή διακυβέρνηση στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια, γιατί όλοι μιλάνε για το λαό στην εξουσία. Προϋποθέτει άλλο σχέδιο κεντρικά, επιστημονικά επεξεργασμένο για την οικονομία, που εμείς το ονομάζουμε κοινωνικοποίηση του πλούτου, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής όχι την απλή ατομική ιδιοκτησία, καταλαβαίνετε τι λέμε, ορυκτό πλούτο, ενέργεια, βαριά βιομηχανία κλπ. και βεβαίως προϋποθέτει ισότιμες σχέσεις συνεργασίας με άλλες χώρες του κόσμου, όχι απομόνωση».

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε: «Καλά μύλος γίνεται, «μύλος Κολοκοτρωναίικος» που λένε και στο χωριό μου. Δεν αντιμετωπίζονται, εμείς το είπαμε απ’ την αρχή, ούτε η διαπλοκή ούτε μπαίνει τάξη στην ουσία ούτε εξασφαλίζεται έτσι η σωστή ενημέρωση του ελληνικού λαού ούτε τίποτε απ’ όλα αυτά που έχουν ακουστεί».

Τέλος σχολιάζοντας την απόφαση να ενταχθούν έξι νέες ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκτίμησε ότι δεν είναι προϊόν διαπραγματεύσεων αλλά ειλημμένη απόφαση: «Αυτές είναι οι διαπραγματεύσεις και είναι μάλλον ειλημμένες αποφάσεις και όχι μόνο από το κουαρτέτο, είναι σε συνεννόηση και η ελληνική κυβέρνηση».  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελάλη κουτσούμπα, βλέπουμε και τηλεόραση άμα θέλουμε να τα μάθουμε.