Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2016

ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ATTICA BANK,ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΔΑΝΕΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, ΒΡΟΥΤΣΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ATTICA BANK

Με αποκλειστικό της ρεπορτάζ, η «Εφημερίδα των Συντακτών» ξεμπροστιάζει τα «γαλαζοπράσινα» στελέχη της Attica Bank τον καιρό που μοιράζονταν τα δάνεια. Από τις διευθύνσεις των πολιτικών γραφείων, τα κόμματα και τις νεολαίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στελεχώθηκαν πολύ σημαντικές θέσεις της Τράπεζας που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο φως της δημοσιότητας.

«Το περίφημο «τρίγωνο της διαπλοκής», κατατρώει τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Η αντιμετώπισή του έχει γίνει η «σημαία» πολιτικών κομμάτων, με τη σχετική συζήτηση να έχει αναθερμανθεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Έχουν υπάρξει μάλιστα καταγγελίες, σημαντικές μεν, αποσπασματικές δε, αναφορικά με τη δανειοδότηση των εταιρειών Καλογρίτσα από την Attica Bank.

Η αντιπολίτευση εστιάζει στην περίοδο διακυβέρνησης από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχος ή και πολλαπλάσιος επισφαλής δανεισμός προς επιχειρήσεις υπήρχε επί πολλά έτη παλαιότερα. Δημοσιεύματα σχετικά με τη θέση της Attica Bank την φέρουν επίσης λίγο-πολύ στα όρια της κατάρρευσης. Όλα αυτά μένει να αποδειχτούν ή να διαψευστούν από το πρόσφατο πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, που αποτελεί τον θεσμικό ελεγκτή των πεπραγμένων των διοικήσεων των τραπεζών, άρα και της Attica Bank», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται είναι ενδεικτικά για το πώς στενοί συνεργάτες κορυφαίων πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων των πρόσφατων ετών στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ (που σημειωτέον έχουν λάβει δάνεια 13 εκατ. ευρώ), συμμετείχαν στη διοίκηση της τράπεζας την ίδια περίοδο που είχαν διοριστεί σε θέσεις στο Δημόσιο. Και μάλιστα είχαν αναλάβει θέσεις στην Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες όφειλαν να ελέγχουν και τη λειτουργία της.


Η Κ. Ζευγώλη, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε υφυπουργού Χρ. Σταϊκούρα από το Καλοκαίρι του 2012, εξελέγη ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Attica Bank στις 30 Οκτωβρίου 2012 και παρέμεινε ως το Φεβρουάριο του 2014. Στο μεσοδιάστημα ανέλαβε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και κυρίως επικεφαλής της μονάδας εσωτερικού ελέγχου. «Ανέλαβε δηλαδή να ελέγχει τις συνθήκες, τις εγγυήσεις και τους όρους χορήγησης δανείων», σημειώνει η εφημερίδα.

O Κ. Γούβαλας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου, μεταξύ άλλων υπουργού Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας αλλά και αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, εξελέγη στις 25 Οκτωβρίου του 2011 μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Attica Bank και παρέμεινε ως το Φεβρουάριο του 2014. 

Ο Αντ. Σελλιανάκης, πρόεδρος του ΕΤΑΑ που διορίστηκε επί υπουργίας Γ. Βρούτση και παλιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, εξελέγη την 1η Μαρτίου 2013 μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Ο Δημ. Βογανάτσης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που έχει συνυπογράψει την προσπάθεια Βενιζέλου να γίνει πρόεδρος του κόμματος το 2012, ήταν εκτελεστικό μέλος του ΔΣ μέχρι το καλοκαίρι του 2016».

http://www.altsantiri.gr/




ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και στις άλλες τράπεζες να δεις δάνεια.Αυτά πληρώνουμε και ΘΑ πληρώνουμε.