Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ 1Η ΔΟΣΗ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ALPHA - ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

«Είμαι ο πρώτος επιλαχών και εντός των επόμενων ημερών είμαι έτοιμος να καταθέσω τη πρώτη δόση» δήλωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επιχειρηματία Γ.Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
«Εάν μας πληροφορήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα για την απόκτηση της άδειας, τότε θα είμαστε έτοιμοι σε 2-3 ημέρες να πληρώσουμε τη δόση» ανέφερε ο κ. Σαββίδης, ενώ πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες για συνεργασία με τον Alpha ή το Star.
Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61, 5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ. 
.............................
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ALPHA

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αποχώρηση Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο νομικός σύμβουλος του Alpha Παναγιώτης Λαζαράτος θέτει εκ νέου ζήτημα ακύρωσης του διαγωνισμού. Όπως είπε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι η αποχώρηση Καλογρίτσα σημαίνει πως δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για συμμετοχή στο διαγωνισμού και ως εκ τούτου, δεν ήταν επί ίσοις όροις η διαδικασία.

Επίσης, σημείωσε ότι όπως προκύπτει από τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, ενώ σε όλα τα δωμάτια των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό υπήρχαν πολλές κάμερες, στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα υπάρχει μόνο μια,από την οποία με μεγάλη δυσκολία μπορεί κανείς να δει κάτι. «Ενας τέτοιος διαγωνισμός δεν μπορεί να σταθεί σε καμία πολιτισμένη χώρα. Αν προχωρήσει θα προχωρήσουν όλα τα ένδικα μέσα σε διοικητικό και ποινικό επίπεδο», τόνισε.
.................................

Τα επόμενα βήματα μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα 

Μετά την απόρριψη του αιτήματος της εταιρείας «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ» και την ανακοίνωση του Γ. Καλογρίτσα ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα καλέσει τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος είναι ο πέμπτος υπερθερματιστής, καθώς η εταιρία του DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED είχε καταθέσει προσφορά 61,5 εκατ. ευρώ.

Ο Ι. Σαββίδης θα κληθεί να φέρει το πόθεν έσχες τους ώστε να εξεταστεί και σε περίπτωση που εγκριθεί, θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση ύψους 20,5 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που υπάρχουν ενστάσεις, αναμένεται να υπάρξει παράταση της διαδικασίας.

Οι υπόλοιποι επιλαχόντες είναι οι: ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) (61 εκατ. ευρώ), ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) Γιάννης Βαρδινογιάννης (18 εκατ. ευρώ) και ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR (13 εκατ. ευρώ). Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα γίνει στο ΣτΕ η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες. Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος είχε ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν καταβάλει σήμερα τα χρήματα, θα χάσει και τα 3 εκατ. της εγγύησης και την άδεια. «Η προκήρυξη το λέει ξεκάθαρα», τόνισε.
IN.GR,LEFT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
26-9-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ τσοπανε ...πρρρρ...ειναι #οι# επομενες κινησεις


και οχι #η#επομενες κινησεις!!!