Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την αντίθεσή του στην κατάληψη κτηρίων και στην εγκατάσταση σε αυτά προσφύγων και μεταναστών εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Ο κ. Καμίνης έκανε τη σχετική δήλωση, με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη του νοσοκομείου Πατησίων και τόνισε, ότι ο δήμος Αθηναίων, δεν πρόκειται να ανεχθεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε ιστορικά κτήριά του, ανακοινώνοντας, ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά - όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις - περιμένοντας «επιτέλους να δω» όπως ανέφερε «ποια θα είναι η αντίδραση της Πολιτείας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, που κατήγγειλε ότι έως τώρα δεν έχει αντιδράσει «κανείς και κυρίως το υπουργείο, που έχει και την ευθύνη», επισήμανε, ότι οι συνθήκες σε αυτά τα κτήρια είναι άθλιες. «Οι άνθρωποι αυτοί, δεν αξίζουν αυτή την τύχη αλλά ούτε και η πόλη αυτή την υποβάθμιση και αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση» υπογράμμισε, ενώ επανέλαβε, ότι «ο δήμος Αθηναίων δεσμεύεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε πρόσφυγα έχει ανάγκη. Αλλά αυτό, πρέπει να γίνεται με ευθύνη, με οργάνωση και με μέθοδο». . http://www.naftemporiki.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: