Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Επίθεση σε βάρος του Ι.Χ. αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος Θέρμης Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, εξαπέλυσαν άγνωστοι με μολότοφ χθες τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα οι άγνωστοι δράστες πέταξαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μία βόμβα με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και το όχημα να υποστεί σοβαρές ζημιές.

Την εμπρηστική επίθεση αντελήφθη γείτονας του δημάρχου, ο οποίος παρενέβη με πυροσβεστήρα και έσβησε τη φωτιά πριν αυτή καταστρέψει ολοσχερώς το αυτοκίνητο.


Συνεργάτες του δημάρχου συνδέουν την επίθεση με τη στάση του στο προσφυγικό και συγκεκριμένα απέναντι σε έναν πυρήνα ακραίων στοιχείων οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία προσωρινού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις ιδιωτικές αποθήκες Κορδογιάννη στην περιοχή των Βασιλικών.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Δήμος Θέρμης ξεκαθαρίζει ότι παραμένει σταθερός στην πολιτική που χάραξε στο θέμα του προσφυγικού, από κοινού με την τοπική κοινωνία.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό το οποίο συνέβη στη Θέρμη. Πριν από μερικές ημέρες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής» Δημήτρης Βλαχομήτρος δέχτηκε επίθεση από μέλος γνωστής ακροδεξιάς οργάνωσης. Το περιστατικό καταδίκασε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης.

«Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες μοναδικό σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τη δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και την κοινωνία της Θέρμης για τη στάση την οποία τήρησαν στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες δεν μπορούν να κάνουν παρά μόνον όσοι αισθάνονται ότι ηττήθηκαν από την πολιτική την οποία εφάρμοσε ο Δήμος Θέρμης στο θέμα των προσφύγων, σε απόλυτη σύμπνοια με την τοπική κοινωνία.

»Μια πολιτική η οποία ήταν καρπός ενός δύσκολου, εξαντλητικού διαλόγου, ο οποίος έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής μετά τη μονομερή και εν αγνοία του δήμου και της τοπικής κοινωνίας απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στον προβληματικό χώρο των αποθηκών Κορδογιάννη.

»Σκοπός αυτού του διαλόγου ήταν η το δυνατόν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας καθώς και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους», σημειώνεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Νίκος Φωτόπουλος
   http://www.efsyn.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: