Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ

Τους σοβαρούς κίνδυνους για την ασφάλεια των προσφύγων από τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό της Ριτσώνας, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, την περασμένη βδομάδα, η αδιαφορία της κυβέρνησης είχε και πάλι θύματα Σύρους πρόσφυγες. Δύο ανήλικοι 14 και 16 χρόνων τραυματίστηκαν από την κατάπτωση τμήματος της στέγης σε κτίριο στον καταυλισμό στη Ριτσώνα. Οι έφηβοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ξημερώματα Τρίτης προς Τετάρτη.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΤΕ: «Τα δύο ανήλικα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία, αφού κατάφεραν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς, κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Οι γιατροί που πραγματοποίησαν την εξέταση διέγνωσαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τα δύο παιδιά νοσηλεύτηκαν για τέσσερις μέρες στη χειρουργική κλινική.
Αυτό το γεγονός αναδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο τις ευθύνες της κυβέρνησης και την ανάγκη υιοθέτησης της θέσης του ΚΚΕ για δημιουργία αποκλειστικά ανοιχτών, δημόσιων και προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, που θα λειτουργούν αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους και του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε αυτά τα κέντρα να παρέχεται οργανωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία, νομική αρωγή και προετοιμασία των εγγράφων που θα επιτρέψουν την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων το επιθυμούν. Οσοι θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να γίνεται άμεση και εξατομικευμένη εξέταση των αιτημάτων ασύλου.
Τέτοιοι χώροι δεν μπορούν να είναι ελεύθερα οικόπεδα, εκθεσιακά κέντρα, γήπεδα, πρώην στρατόπεδα κ.ά. Πρέπει να είναι ελεύθερα κτίρια του Δημοσίου, ξενοδοχεία και άλλα κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται, ασφαλή και κατάλληλα κατασκευασμένα για την αξιοπρεπή φιλοξενία των προσφύγων».
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: