Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Με μια σειρά από παρεμβάσεις στο κοινωνικό κράτος ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι να αλλάξει την ατζέντα της οικονομικής δυσπραγίας που κυριαρχεί και να αναδείξει ένα νέο προφίλ που θα φέρει την κυβέρνηση και πάλι κοντά στον πολίτη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει εντολές στα αρμόδια υπουργεία να βρουν πόρους και να προτάξουν τις δράσεις που θα φέρουν στο προσκήνιο την κοινωνική πολιτική κάνοντας τη διαφορά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αντισταθμίζοντας παράλληλα τη δέσμη μέτρων που αναγκάστηκε να πάρει το τελευταίο διάστημα.
Καθόλου τυχαία ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε να παρακολουθήσει τη χθεσινή συζήτηση από το γραφείο του στη Βουλή και να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας μόνο για την ψηφοφορία. Πέρα από το γεγονός πως στο Μαξίμου είδαν την προσπάθεια της ΝΔ να μετατρέψει το εαυτό της από «κατηγορούμενο» σε «κατήγορο» αρκετά στελέχη  εκτίμησαν πως οι πρωτοβουλίες των τελευταίων ημερών με τις θεσμικές αλλαγές και το κλείσιμο της αξιολόγησης θα περνούσαν σε δεύτερη μοίρα από την επικοινωνιακή τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός σήμερα το μεσημέρι θα δώσει έμφαση στην μάχη της καθημερινότητας καθορίζοντας με τους συνεργάτες του ακόμα και χθες τις τελευταίες λεπτομέρειες των σημερινών εξαγγελιών.
- Δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει σήμερα τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει μερική αναπλήρωση για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που απώλεσαν το ΕΚΑΣ. Οι προτάσεις που έχουν ακουστεί είναι πολλές, όπως η μείωση της συμμετοχής τους στην φαρμακευτική δαπάνη.
- Μεγάλη έμφαση θα δώσει ο πρωθυπουργός στον τομέα της υγείας και αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό. Τα φάρμακα, τα νοσήλια και η καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων αποτελεί προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου.
- Σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται ήδη η σύσταση ενιαίου φορέα για την στέγαση. Στόχος είναι διαμερίσματα που ανήκουν στο δημόσιο και δεν χρησιμοποιούνται να φιλοξενήσουν το συντομότερο δυνατόν αστέγους. Το πρόγραμμα σχολικής σίτισης θα επεκταθεί σημαντικά σε πολύ περισσότερα δημοτικά σχολεία, ενώ το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.
- Η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση και αφορά όχι μόνο τους νέους, αλλά και πολίτες άνω των 50 ετών για τους οποίους είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος είναι επίσης μέχρι το τέλος του έτους να υλοποιηθεί πρόγραμμα που θα απασχολεί συνολικά 56.575 ανέργους. 

Αντώνης Αντζολέτος - http://news247.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: