Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

ΚΥΚΛΟΙ ΤΤΕ: ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Άμεση ήταν η αντίδραση πηγών της Τράπεζας της Ελλάδος στα περί πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη άνοιξη από το διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, για τη χρήση αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων προς αποπληρωμή δόσης του ΔΝΤ. 

Τη σχετική «αποκάλυψη» έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης από το Βήμα της Βουλής την Τρίτη, στη συζήτηση που διεξάγεται για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Από το περιβάλλον του κεντρικού τραπεζίτη τονίζουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε ζητήθηκε από το υπουργείο να χρησιμοποιήσει για αποπληρωμή του ΔΝΤ ρευστά διαθέσιμα των Ταμείων.


Αντιθέτως, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση τη χρήση ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, που ανήκει στο Δημόσιο, κι οποίος περιέχει χρήματα για έκτακτες περιπτώσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης του χρέους.

Ήταν η περίοδος που η χώρα κινδύνευε με άτακτη χρεοκοπία, καθώς τα κρατικά ταμεία είχαν «στεγνώσει», λόγω της ατέρμονης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και η κυβέρνηση είχε να επιλέξει μεταξύ καταβολής μισθών - συντάξεων και πληρωμής προς την Ουάσιγκτον.

Τελικώς, μετά από τις συστάσεις του κ. Στουρνάρα ο συγκεκριμένος ειδικός λογαριασμός χρησιμοποιήθηκε και δεν προέκυψε πιστωτικό γεγονός.

Αγης Μάρκου  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: