Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ»: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ

Με απεργοσπαστικό μηχανισμό, δυνάμεις των ΜΑΤ και συλλήψεις απάντησαν κράτος και εργοδοσία στην απόφαση των εργαζομένων στην πρώην «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων» να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από χτες, όπως προκήρυξε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας.
Από νωρίς το πρωί οι απεργοί των Λιπασμάτων βρήκαν απέναντί τους δεκάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ, πέρα από τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας. Στην προσπάθειά τους να περιφρουρήσουν την απεργία τους δέχτηκαν την επίθεση των μηχανισμών καταστολής και ακολούθησε η προσαγωγή 2 εργαζομένων, μελών του σωματείου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγες ώρες. Οι απεργοί παρέμειναν έξω από το εργοστάσιο σε όλη τη διάρκεια της χτεσινής μέρας και θα παρέμεναν σε όλη τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας, όπως δήλωναν. Επίσης, χτες, έκαναν παρέμβαση στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.

Θυμίζουμε πως οι περίπου 200 εργαζόμενοι βγήκαν τον Ιούνη σε αναγκαστική άδεια και από 1η Ιούλη σε 3μηνη διαθεσιμότητα, ενώ έχουν γίνει 51 απολύσεις - οι 6 από αυτές προχτές, μια μέρα πριν από την απεργία, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία. Το εργοστάσιο στην ουσία είναι κλειστό, παραγωγή λιπάσματος δεν υπάρχει, ενώ οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας έχουν στόχο να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε εργολαβικούς χωρίς δικαιώματα. Η εργοδοσία απαιτεί την οικειοθελή παραίτηση με ταυτόχρονη μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου σε ορισμένου.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ με σύγχρονα δικαιώματα.
Οπως αναφέρει στην καταγγελία της η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, «κράτος και εργοδοσία πάνε χέρι χέρι, πέρα από τις φοροαπαλλαγές και τα δωράκια στήριξης των βιομηχάνων, και στην κοινή προσπάθεια να χτυπήσουν την αντίσταση και τους αγώνες των εργαζομένων». «Τα κυβερνητικά γκλομπ χτυπήσανε τους εργάτες και έβαλαν πλάτη στον Λαυρεντιάδη, αυτό είναι το μεγαλύτερο πόρισμα που αποκομίζουν οι απεργοί από τη στάση της κυβέρνησης, έτσι παίρνει θέση στην αντιπαράθεση εργατών και Λαυρεντιάδη». «Η δημοκρατία τους σταματάει στις πύλες των εργοστασίων, η δημοκρατία των εργατών ξεκινάει εκεί, όταν συγκρούονται με την εργοδοσία και το κράτος της», τονίζεται ανάμεσα σε άλλα. 
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: