Τρίτη, Ιουλίου 26, 2016

ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), με αφορμή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας για την οικονομική ενίσχυση σωματείων και ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η παράταξη «Μέτωπο» χαρακτηρίζει την απόφαση πρωτοφανή και ότι στερείται νομιμοποιητικού ερείσματος. Ενώ η πρόεδρος Αφροδίτη Ρέτζιου απαντά ότι, η ΟΕΝΓΕ λαμβάνει κατά καιρούς πολλές τέτοιες αποφάσεις συμβολικής ενίσχυσης μαζικών φορέων, συλλογικοτήτων και κινηματικών εκδηλώσεων.


Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ σε πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμβολική οικονομική ενίσχυση σωματείων και ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Βαρνάβα Δημήτρη, Γιαννάκενα Κώστα, Κατσιγιαννόπουλου Κώστα, Καφετζάκη Αλέξανδρου, Λιβαδά Κώστα, Μπαντή Θανάση και Νικολόπουλου Τάκη, που πρόσκεινται στην παράταξη «Μέτωπο», κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή πρακτική, η οποία στερείται νομιμοποιητικού ερείσματος». 

Τα μέλη του «Μετώπου» θεωρούν απαράδεκτο οι εισφορές των μελών της ΟΕΝΓΕ να κατευθύνονται ως οικονομική ενίσχυση σε πολιτικά κόμματα, παρατάξεις ή συνδικαλιστικούς βραχίονες κομμάτων, κάνοντας λόγο για παραβίαση του καταστατικού της Ομοσπονδίας και της βούλησης των μελών της.

Όπως καταγγέλλουν, η κ. Ρέτζιου απάντησε στις έντονες αντιδράσεις του «Μετώπου» επιστρατεύοντας ως επιχείρημα το «ηθικό ανάστημα» και την «αγωνιστικότητα» του ΠΑΜΕ και εδόθη εντολή στο λογιστήριο να εκταμιεύσει το ποσό και να το κατευθύνει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με το «Μέτωπο» όταν ζητήθηκε το τραπεζικό παραστατικό της εκταμίευσης διαπιστώθηκε ότι «τα χρήματα της ΟΕΝΓΕ δεν κατευθύνθηκαν ούτε στο ΠΑΜΕ, ούτε στα 'αγωνιστικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ'. Ως αποδέκτες των χρημάτων φαίνονται στο παραστατικό ο ΓΜ, επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ και ο ΧΤ, την ιδιότητα του οποίου αγνοούμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της παράταξης. 

Οι συνδικαλιστές καλούν δημοσίως την πρόεδρο να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα στο ταμείο της Ομοσπονδίας, αλλά η κ. Ρέτζιου στην ανακοίνωσή της απαντά ότι «η απόφαση αυτή, ορθά υλοποιήθηκε» και υπενθυμίζει ότι η ΟΕΝΓΕ λαμβάνει κατά καιρούς πολλές τέτοιες αποφάσεις συμβολικής ενίσχυσης μαζικών φορέων, συλλογικοτήτων και κινηματικών εκδηλώσεων. 

«Οι απόψεις των μελών του ΓΣ που πρόσκεινται στην παράταξη του 'Μετώπου' και οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε κείμενο που φέρει τα ονόματά τους, απηχούν τις θέσεις αποκλειστικά της ηγεσίας της παράταξής τους που ήταν η μόνη που δεν ψήφισε την εν λόγω απόφαση» καταλήγει η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Μαίρη Μπιμπή   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: