Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερα απο 70 άτομα, από τους περίπου 100 προσαχθέντες, συνελήφθησαν νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Πρόκειται για το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, κτίριο που ανήκει στο υπουργείο Εργασίας και η χρήση του έχει παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης ιδιοκτησίας ΑΠΘ, καθώς και για οκταώροφη πολυκατοικία επί της Καρόλου Ντηλ 34, στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας ιδιώτη.


Στα υπό κατάληψη αυτά κτίρια οι αστυνομικοί βρήκαν και δύο οικογένειες προσφύγων, τις οποίες μετέφεραν σε τοπικό κέντρο φιλοξενίας.«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι εκκενώσεις γίνονται δύο μέρες μετά τη λήξη του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη, μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε πληθώρα αληλλέγγυων απ' όλο τον κόσμο, που ήρθε σε επαφή με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κέντρα 'φιλοξενίας'-εκτόπισης και πρότεινε δρόμους αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατίας και αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αντιεξουσιαστική κίνηση.

Τα μέλη της δηλώνουν ότι «ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης, δίπλα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, παλεύοντας μαζί τους ενάντια σε φράχτες, σύνορα και κάθε είδους αποκλεισμούς...»

Την αντίθεσή του με την εκκένωση των μέχρι πρότινος υπό κατάληψη κτιρίων στέγης εξέφρασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Μετά την αστυνομική επιχείρηση και τις συλλήψεις, αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: