Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016

ΜΑΖΙΚΗ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE - προερχόμενων από την πρώην ΕΘΝΟDATA, στην οποία συμμετείχε επίσης, σε ένδειξη αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) με 2ωρη στάση εργασίας.

Από την 1η Απριλίου 2015, όταν η εταιρεία του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, Εθνοdata, απορροφήθηκε από την ΕΤΕ, όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων σε αυτήν ζητούν να υλοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες ένταξης όλων των εργαζομένων, όπως αυτές προκύπτουν από τους Κανονισμούς των Εξειδικευμένων Διευθύνσεων, ζητώντας ισότητα στις εργασιακές σχέσεις.


«Αρκετοί από εμάς απασχολούμαστε σε εξειδικευμένες διευθύνσεις σε θέσεις μηχανικών Η/Υ, προγραμματιστών, αναλυτών κ.λπ. , χωρίς ωστόσο να λαμβάνουμε τα εξειδικευμένα επιδόματα που δικαιούμαστε, γεγονός που σημαίνει ότι πρακτικά έχουμε μείωση έως και 60% στις απολαβές μας» δηλώνει στην «.Εφ.Συν.» η  Γιώτα Λαζαροπούλου, γενική γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΤΕ – προερχόμενων από την πρώην Εθνοdata και προσθέτει ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει δεσμευτεί προφορικά ότι στο ζήτημα των εξειδικευμένων επιδομάτων θα δοθεί λύση το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Σε ό,τι αφορά την Επιχειρησιακή ΣΣΕ, ο Θύμιος Παπαγιάννης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, μας επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΕΤΕ την υπέγραψε σήμερα.

Ωστόσο, τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα δεν σταματούν εδώ. Ο ΣΥΔΑΠΤΤ καταγγέλλει δύο απολύσεις σε διάστημα τριών ημερών από την ΕΤΕ. Αυτή τη φορά πρόκειται για εργαζόμενους στην ασφάλεια. Το Σωματείο αναφέρεται στις απαράδεκτες πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία Security, η οποία δίνει στους εργαζόμενους δέκα μέρες άδεια το χρόνο, δεν τους πληρώνει τις Κυριακές και τις υπερωρίες και τους υποχρεώνει να πληρώνουν οι ίδιοι τις στολές τους.

Μέλη του ΣΥΔΑΠΤΤ πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής, στο Μοσχάτο, για τις «απαράδεκτες και αντιεπαγγελματικές πρακτικές που εφαρμόζει η τράπεζα» όπως μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Καπετανάκης. «Θεωρούμε ότι οι δανειολήπτες πρέπει να ενημερώνονται πλήρως και με σαφήνεια για όλες τις δυνατότητες ρύθμισης των οφειλών τους. Εχουμε υποψίες ότι το σενάριο που καλούνται να λένε οι εργαζόμενοι κινείται στα όρια της παρανομίας. Δυστυχώς, ο νόμος Κατσέλη δεν εφαρμόστηκε σε όλο του το εύρος στην Τράπεζα της οποίας η κα Κατσέλη είναι πρόεδρος. Η αντιμετώπιση των δανειοληπτών δεν τηρεί κανένα κοινωνικό κριτήριο. Καλούν άνεργους καρκινοπαθείς και τους πιέζουν για 50 ευρώ οφειλή τη στιγμή που γνωρίζουμε πολύ καλά για τα θαλασσοδάνεια των καναλιών και άλλων».  

Διαλεκτή Αγγελή
http://www.efsyn.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: