Σάββατο, Ιουλίου 23, 2016

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ: 10 ΝΕΚΡΟΙ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Ο ΙΡΑΝΟΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ

Ξημερώματα Σαββάτου ο απολογισμός από την αιματηρή επίθεση στο Μόναχο είναι τραγικός. 10 νεκροί, ανάμεσά τους ο δράστης, και τουλάχιστον 21 άτομα στα νοσοκομεία της πόλης, μετά την ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia, καθώς και σε ταχυφαγείο απέναντι από αυτό, στο Μόναχο της Γερμανίας .
18χρονος Ιρανογερμανός, ο οποίος ζούσε «για μεγάλο διάστημα» στη Βαυαρία, ήταν ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου και έδρασε μεμονωμένα, ανακοίνωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Αστυνομίας του Μονάχου Χουμπέρτους Άντρε, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για περίπτωση «αμόκ ή τρομοκρατικής ενέργειας».

Σύμφωνα με τον κ. Άντρε, από την επίθεση υπάρχουν δέκα νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη ο οποίος εικάζεται ότι αυτοκτόνησε, αφού προηγουμένως είχε δεχθεί και πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Μεταξύ των 21 τραυματιών υπάρχουν τρία άτομα σε σοβαρότερη κατάσταση, δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία, σεβόμενος, όπως είπε, τις οικογένειές τους.


18χρονος Ιρανογερμανός, ο οποίος ζούσε «για μεγάλο διάστημα» στην Βαυαρία, ήταν ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου και έδρασε μεμονωμένα ανακοίνωσε η αστυνομία η οποία δε διευκρίνσε αν η επίθεση του δράστη ήταν τρομοκρατική και ποια ήταν τα κίνητρά του. Σε ορισμένα ΜΜΕ αναφέρεται ότι ο δράστης άνηκε στην ακροδεξιά.

Όπως μεταδίδεται από τα τοπικά ΜΜΕ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε, δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι του, όπου από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν έρευνες οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας. Στο αρχηγείο της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και ώρες ο πατέρας του δράστη. Ο νεαρός, ο οποίος ενήργησε μόνος του, ζούσε, σύμφωνα με την Bild, στο προάστιο Μάξφορστατ με τους γονείς του, και γείτονάς του, ο οποίος τον αναγνώρισε από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν ήδη χθες, δήλωσε στην εφημερίδα ότι κάποιος φίλος του που ήταν συμμαθητής του έκανε λόγο για έναν «πραγματικά ήρεμο τύπο».

Στο μεταξύ, και ενώ η πόλη του Μονάχου ξαναβρίσκει τους κανονικούς τους ρυθμούς, αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή του εμπορικού κέντρου όπου πραγματοποιήθηκε η ένοπλη επίθεση, καθώς και ο αντίστοιχος σταθμός του μετρό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιτόπου έρευνα της Αστυνομίας για δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα στοιχεία.

23/07 10:30  Μεσίστιες οι σημαίες σε όλη τη χώρα
Εδώ και λίγη ώρα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους για τα γεγονότα του Μονάχου.

23/07 10:28  Καταδικάζει την επίθεση το Ιράν
Την αλληλεγγύη του στους Γερμανούς και τη Γερμανική κυβέρνηση εξέφρασσε ο ιρανός Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος καταδίκασε την επίθεση στο Μόναχο και κάλεσε σε μάχη ενάντια στην βία

23/07 09:27  Σελίδα στο Facebook προσκαλούσε τον κόσμο να πάει στο εμπορικό
Η αστυνομία του Μονάχου ερευνά το ενδεχόμενο ο 18χρονος Γερμανοϊρανός δράστης της επίθεσης να προσπάθησε να δελεάσει τον κόσμο να πάει στο εμπόρικο κέντρο με μία ψεύτικη διαφήμιση στο Facebook.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου ρωτήθηκε για το αν αληθεύει η φήμη ότι ο δράστης χρησιμοποίησε ένα «ψεύτικο παιχνίδι», το οποίο μπορεί να δελέασε τον κόσμο να πάει στα McDonald's, όπου επιτέθηκε, υποσχόμενος μέσω Facebook δωρεάν γεύματα.

Ο Χουμπέρτους Αντράε επιβεβαίωσε ότι γίνεται έρευνα για αυτό, αν και πρόσθεσε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό αν αυτή η ψεύτικη σελίδα έχει σχέση με την επίθεση. LEFT.GR

ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: