Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Είτε θα λάβουμε αποφάσεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είτε θα αποφασίσουμε τη δημιουργία μίας πιο δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης, έθεσε ως δίλλημμα το πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη Σύνοδο Κορυφής και σχολίασε ότι είναι υπαρξιακής σημασίας η ανάγκη για μία νέα συμφωνία. Προανήγγειλε πρωτοβουλίες της Ελλάδας για να μπουν στο τραπέζι συγκεκριμένες πολιτικές καθώς και για τη συγκρότηση συμμαχιών σε πολιτικό και γεωγραφικό επίπεδο.
Για πρώτη φορά η Ε.Ε. μικραίνει, ο χάρτης αλλάζει, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε όλους να αναρωτηθούν αν σήμερα γίνονταν δημοψηφίσματα σε όλες τις χώρες «πόσες πιθανότητες είχαμε να μην βλέπαμε το ίδιο αποτέλεσμα (όπως στη Βρετανία) και αλλού».

«Πρέπει να αναστοχαστούμε για ένα νέο όραμα και μια νέα προοπτική για τους πολίτες της Ευρώπης» σημείωσε και πρόσθεσε ότι πριν έναν χρόνο η Ελλάδα επεσήμανε τις δυσλειτουργίες και τα ελλείμματα της ΕΕ «επιβεβαιώνεται σήμερα το γεγονός ότι υπάρχει τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα και δημοκρατικό έλλειμμα και ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία».
Προειδοποίησε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: «Ή θα συνεχίσουμε ο καθένας να αποφασίζει για τον εαυτό του και για την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών είτε θα αποφασίσουμε την δημιουργία πιο δίκαιης Ευρώπης πιο δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης».
«Δεν μπορεί να παραγνωρίζουμε ότι οι σκληρές επιλογές της λιτότητας οδηγούν στην κρίση» υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στο Σύμφωνο Σταθερότητας σχολίασε ότι εκτός από το δημοσιονομικό υπάρχει και το κοινωνικό έλλειμμα. «Οι 8 από τις 10 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ με τη μεγαλύτερη ανεργία ανήκουν στην Ε.Ε.» ανέφερε ενδεικτικά
Ζήτησε να αναδειχθεί η κοινωνική ατζέντα, η μείωση ανεργίας και η εξάλειψη του δημοκρατικού ελλείμματος της Ε.Ε.
Κλείνοντας, προανήγγειλε πρωτοβουλίες μέσω προτάσεων για συγκεκριμένες πολιτικές αλλά και μέσω συγκρότησης συμμαχιών σε πολιτικό και γεωγραφικό επίπεδο. 
http://www.naftemporiki.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: