Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2016

ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ 24ΩΡΟ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει, για τρίτο 24ωρο, η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στα Δερβενοχώρια.

Η φωτιά μαίνεται σε δασική και δύσβατη περιοχή, σε τρία μέτωπα: Το ένα μέτωπο εξελίσσεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, ένα νότια της Στεφάνης και ένα ακόμα προς τα ανατολικά, προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη, όμως το απόγευμα η αλλαγή των ανέμων σε νοτιάδες ενίσχυσε τη φωτιά το βορειοδυτικό μέτωπο προς Οινόη.Η πυρκαγιά σε αυτό το μέτωπο βρίσκεται κοντά στο χωριό Πράσινο, χωρίς προς το παρόν να απειλείται κατοικημένη περιοχή.


Το βράδυ ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση, με αποτέλεσμα το μέτωπο που απασχολεί κατά κύριο λόγο τις πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι αυτό προς το Στεφάνη. 

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε πολύ μεγάλη έκταση, με περίμετρο χιλιομέτρων και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, μέσα σε χαράδρες και δύσβατά σημεία, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση από τα πυροσβεστικά οχήματα.

Εξάλλου, οι φλόγες βρίσκονται επί του παρόντος σε μεγάλη απόσταση, περίπου 5 χιλιομέτρων, από αποθήκες πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ, που βρίσκονται στην περιοχή.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 66 οχήματα, 128 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες και 16 οχήματα των δήμων, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 5 σκαπτικά μηχανήματα.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής, το οποίο θα αποτιμηθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί μιλούν για αρκετές χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους. in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: