Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016

ΔΙΠΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 28 ΝΕΚΡΟΙ

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...
- Οι δύο εκρήξεις έγιναν στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το Κεμάλ Ατατούρκ
- Εκτός από τις εκρήξεις, τούρκος αξιωματούχος ανέφερε πως υπήρξαν και πυροβολισμοί
- Σύμφωνα με το CNN της Τουρκίας υπάρχουν δύο ύποπτοι για τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο

- Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι βομβιστές ενεργοποίησαν τις βόμβες πριν το μηχάνημα σάρωσης

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και αρκετοι  να τραυματιστούν. 





Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου και συγκεκριμένα το μηχάνημα των ακτίνων-Χ στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού.  

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες άνοιξαν πυρ με όπλα πριν ανατιναχθούν, ενώ αστυνομικοί  πυροβόλησαν προκειμένου να τους εξουδετερώσουν.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ μίλησε για ένα δράστη ο οποίος πυροβόλησε με καλάσνικοφ στο χώρο του αεροδρομίου. 

Μετά την επίθεση, οι προγραμματισμένες πτήσεις από το «Ατατούρκ» καθηλώθηκαν και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία. 

Ματαιώσεις πτήσεων θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης, τούρκος αξιωματούχος όμως δεν ήταν σε θέση να πει συγκεκριμένα ποιες θα είναι αυτές. 


Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, οι Αρχές ανακατεύθυναν ορισμένες από αυτές μετά την επίθεση, γενικά όμως τα αεροπλάνα που βρίσκονται στον αέρα θα επιτρέπεται να προσγειωθούν. 













NEWSIT.GR
IN.GR 

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: