Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ SIEMENS ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ

Νέες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις στη Δανία, φέρνουν στο φως την εγκληματική πρακτική των μονοπωλιακών ομίλων, προκειμένου να εξασφαλίσουν φτηνό εργατικό κόστος.

Επί πολλά χρόνια και παρά τις καταγγελίες και τα πολλαπλά κρούσματα στην υγεία των εργαζομένων, η εταιρία πράσινης ενέργειας «Siemens Wind Power i Danmark», που ασχολείται με την παραγωγή ανεμογενητριών, δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ούτε και ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τον κίνδυνο από τη χρήση επικίνδυνων ουσιών, όπως «epoxy» και «isocyanater».

Τα συμπτώματα είναι εκζέματα βαριάς μορφής, άσθμα και αναπνευστικές ανωμαλίες. Έτσι από το 2003 μέχρι το 2011, 64 εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από τα παραπάνω συμπτώματα στο χώρο εργασίας τους, και η μεν επιχείρηση έκανε ότι δεν άκουγε, οι δε ελεγκτικές επιτροπές και τα εργοδοτικά σωματεία έψαχναν να βρουν τρόπους για να μη ζημιωθεί η εταιρία. Σύμφωνα με την εργασιακή νομοθεσία στη Δανία που είναι κομμένη ραμμένη στα μέτρα των εργοδοτών, ο εργοδότης έχει την απόλυτη ευθύνη για την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων.


Ο εκπρόσωπος της Siemens μετά τις αποκαλύψεις στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, δήλωσε κυνικότατα ότι η εταιρία δεν πρόκειται να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που κάνει μέχρι σήμερα. Δηλαδή θα συνεχίσει να παραβιάζει τη νομοθεσία. Ο υπεύθυνος της επιτροπής ελέγχου εργασίας δήλωσε ότι σε συνεργασία με την εταιρία θα εξετάσουν το πώς να καλυτερεύσουν οι συνθήκες.

Όσο τα κλειδιά της οικονομίας θα βρίσκονται στους μονοπωλιακούς ομίλους και το εργατικό κίνημα θα ποδηγετείται από κάθε λογής εργατοπατέρες του εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι εργαζόμενοι θα μετράνε μόνο απώλειες. Οι καπιταλιστές δεν διστάζουν να φτάσουν στο έγκλημα, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη τους.   
http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: