Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

NΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΕΠΤΑ ΝΕΚΡΟΥΣ

Δύο τούρκοι στρατιώτες και πέντε κούρδοι έχασαν τη ζωή τους στην νοτιοανατολική Τουρκία σε ένα ακόμα θερμό επεισόδιο, που αποδεικνύει ότι η Άγκυρα βρίσκεται πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση με το ΡΚΚ.

Χιλιάδες μαχητές και εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τον περασμένο Ιούλιο που επαναλήφθηκε η σύγκρουση ανάμεσα στο PKK και τον τουρκικό Στρατό.

Και πολιτική πόλωση



Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που προβλέπει άρση ασυλίας βουλευτών. Οι κούρδοι καταγγέλλουν ότι στόχος του σχεδίου είναι η φίμωσή τους.

Tη Δευτέρα, δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) και του κουρδικού HDP επιχείρησαν να λύσουν τις διαφορές τους ανταλλάσσοντας γροθιές, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση της επιτροπής να διακοπεί.

Το νομοσχέδιο εισάγεται πλέον στην Ολομέλεια όπου αναμένεται η ψήφισή του χωρίς δυσκολία.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει ζητήσει να ασκηθούν διώξεις σε βάρος μελών του HDP, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν τον πολιτικό βραχίονα του PKK.

«Αποτράπηκαν 85 περιστατικά» από τον Ιανουάριο

Την ίδια στιγμή, και ενώ η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Κυριακής στο Γκαζίαντεπ, οι τουρκικές αρχές ανέφεραν πως έχουν αποτρέψει 85 «σοβαρά περιστατικά» από τον Ιανουάριο, σε πολλά εκ των οποίων εμπλέκονταν βομβιστές αυτοκτονίας.

«Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Έχουμε αποτρέψει 85 σοβαρά περιστατικά από τον Ιανουάριο. Τα 49 εξ αυτών είχαν να κάνουν με επιθέσεις αυτοκτονίας» πρόσθεσε.

Η Τουρκία συγκλονίζεται φέτος από μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας, δύο εκ των οποίων στην Κωνσταντινούπολη αποδίδονται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ για δύο στην πρωτεύουσα Άγκυρα την ευθύνη ανέλαβε μια κουρδική αυτονομιστική οργάνωση.

Την Κυριακή, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Γκαζιάντεπ στη νοτιοανατολική Τουρκία.  . IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: