Δευτέρα, Μαΐου 02, 2016

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΡΕΓΚ ΡΑΙΤ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΒITCOIN

Σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC και μεταδόθηκε σήμερα, ο Αυστραλός επιχειρηματίας Craig Wright επιβεβαίωσε ότι είναι ο δημιουργός του εικονικού νομίσματος Bitcoin, δίνοντας τέλος σε ένα μακρόχρονο μυστήριο για την ταυτότητα του δημιουργού του Bitcoin.
O επιχειρηματίας υπέγραψε ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικά «κλειδιά» που δημιουργήθηκαν στις πρώτες ημέρες ανάπτυξης του Bitcoin. Τα κλειδιά αυτά «συνδέονται άρρηκτα» με την παρτίδα των bitcoin που είναι γνωστό ότι δημιουργήθηκαν από τον Satoshi Nakamoto, ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Wright εκείνη την εποχή.
Τα μέσα ενημέρωσης ιχνηλατούν εδώ και χρόνια αυτούς τους μυστηριώδεις πληροφορικάριους που, πίσω από το ψευδώνυμο αυτό, επινόησαν το 2009 το λογισμικό από το οποίο προήλθε το bitcoin.

«Είναι η παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή 10 bitcoin στον Χαλ Φίνεϊ τον Ιανουάριο (του 2009) στην πρώτη συναλλαγή με bitcoin», δήλωσε ο Craig Wright κατά την επίδειξη την οποία έκανε ενώπιον των τριών μέσων ενημέρωσης.
Τι είναι το bitcoin
Αντίθετα από συμβατικά νομίσματα όπως το ευρώ ή το δολάριο, το bitcoin δεν εκδίδεται από καμία κεντρική τράπεζα, αλλά δημιουργείται από χιλιάδες υπολογιστές στον κόσμο (μια διαδικασία που αποκαλείται "minage").
Το bitcoin που χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες διαδικτυακές ιστοσελίδες ακόμη και από ορισμένα «πραγματικά» καταστήματα, μπορεί να ανταλλαγεί με υπηρεσίες (για την πληρωμή μιας διαδρομής με ταξί, για παράδειγμα), με εμπορεύματα αλλά και με άλλα νομίσματα από τη στιγμή που το άλλο μέρος της συναλλαγής αποδέχεται τον εντολέα.
Εργαλείο, σύμφωνα με τους επικριτές του, κάθε παράνομης συναλλαγής λόγω της ανωνυμίας των πληρωμών, το bitcoin είναι, εξάλλου, στην παρούσα μορφή του, ευεπίφορο στην κλοπή ή σε κάθε άλλη επιχείρηση απάτης και πολλές χώρες σκέπτονται να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για τη χρήση του.
http://news247.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
2-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: