Κυριακή, Μαΐου 22, 2016

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ ΤΗΣ EGYPTAIR, ΚΑΘΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ

Το στοιχείο για τον καπνό στο αεροσκάφος της EgyptAir τα τελευταία λεπτά πριν πέσει στη Μεσόγειο καταφέρνει ελάχιστα στο να δώσει κάποια κατεύθυνση στο τι μπορεί να προκάλεσε την τραγωδία: Οι έρευνες επικεντρώνονται στην αναζήτηση των μαύρων κουτιών, με τη γαλλική πλευρά να στέλνει ειδικό σκάφος για να βοηθεί στην ανίχνευση σημάτων τους. 

«Κάθε σενάριο παραμένει ανοικτό» επιμένει, μετά το Παρίσι, και το Κάιρο θέλοντας να απομακρύνει την εικοτολογία.


Καθώς οι καταγραφείς των στοιχείων της πτήσης μπορεί να έχουν βυθιστεί ακόμη και σε 2.000 μέτρα, ο εντοπισμός τους μπορεί να χρειαστεί αρκετό χρόνο. Γαλλικό σκάφος με ειδικό εξοπλισμό για την ανίχνευση των σημάτων που στέλνουν τα μαύρα κουτιά (τα οποία εκπέμπονται κανονικά για περίπου έναν μήνα) απέπλευσε από την Τουλόν και αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών αργά την Κυριακή ή νωρίς τη Δευτέρα. 

Μετά τα στοιχεία για καπνό στο εσωτερικό του αεροσκάφους, ο γάλλος πρωθυπουργός είχε σπεύσει να υπογραμμίσει ότι προς το παρόν «κανένα ενδεχόμενο δεν θεωρείται πιο πιθανό από τα υπόλοιπα». 

Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και την Κυριακή ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι, που τόνισε σε δηλώσεις του ότι «μέχρι τώρα είναι πιθανά όλα τα σενάρια» και σημείωσε προς τους δημοσιογράφους την «έκκλησή του» να «μην λέμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο». 

Ξεχωριστά, όπως ενδεικτικά αναφέρει η Monde, «εκπρόσωπος» της τζιχαντιστικής ISIS δεν είχε αναφέρει πουθενά σε μήνυμά του το βράδυ του Σαββάτου την συντριβή της πτήσης Παρίσι-Κάιρο. 

Το ηχογραφημένο μήνυμα του «εκπροσώπου» Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, το οποίο είχε διάρκεια σχεδόν μισής ώρας, ήταν έκκληση για επιθέσεις σε δυτικούς στόχους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού όμως έλειπε κάθε αναφορά στην πτήση. Τρεις ημέρες και πλέον μετά την συντριβή, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει διεκδικήσει την ευθύνη.  . IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: