Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ DRONES

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε την Τρίτη ο κανονισμός πτήσεων των συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, γνωστά και ως drones. Μια από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η υποχρεωτική ασφάλιση για ζημίες έναντι τρίτων.

O διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κωνσταντίνος Λιντζεράκος καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του κανονισμού.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016.


Με τον κανονισμό καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εκτέλεση πτήσεων των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems - UAS), ελεύθερων ή προσδεδεμένων (free or tethered) στο FIR της Αθηνών (ATHINAI FIR / HELLAS UIR).

Επίσης, καθορίζονται οι κυρώσεις για τις περιπτώσεις πτήσεων από Συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτελούνται χωρίς την τήρηση των αναφερομένων προϋποθέσεων ή την εξασφάλιση των απαιτουμένων εγκρίσεων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, μια από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η υποχρεωτική ασφάλιση για ζημίες έναντι τρίτων. «O εκμεταλλευόμενος ΣμηΕΑ που ανήκει σε όλες τις υποκατηγορίες της "ανοικτής" κατηγορίας, αλλά και στην "ειδική" και "πιστοποιημένη" κατηγορία οφείλει να ασφαλίζει το ΣμηΕΑ για ζημίες έναντι τρίτων», σημειώνεται.

LEFT

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: