Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ ΜΕΘ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Την έλλειψη κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην Κρήτη αναδεικνύει και καταγγέλλει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ με αφορμή τη μεταφορά ασθενή από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, σε ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Λάρισας. Και αυτό το περιστατικό δείχνει την σοβαρή έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία και κατά επέκταση αντίστοιχων κλινικών, κρεβατιών εξειδικευμένων τμημάτων.


Σε όλη τη χώρα παραμένουν περίπου 200 κρεβάτια ΜΕΘ κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού. «Ενδεικτικά στο νομό Ηρακλείου λειτουργούν στο Βενιζέλειο τα 7 από τα 11 και στο ΠΑΓΝΗ τα 12 από τα 15, λόγω έλλειψης προσωπικού. Την ίδια ώρα που υπάρχουν 25.000 κενά στα νοσοκομεία. Μόνο στο νομό Ηρακλείου στα 2 νοσοκομεία λείπουν 1.200 εργαζόμενοι.

Την ίδια στιγμή, ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ (λόγω έλλειψης κρεβατιών και ΜΑΦ). Προγραμματισμένες σοβαρές επεμβάσεις (γενικής χειρουργικής, θωρακοχειρουργικής, νευροχειρουργικής κ.λπ.) αναβάλλονται λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ», σημειώνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που αποτελεί απαίτηση των καπιταλιστών και στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη και η ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων προϋποθέτει φθηνούς εργαζόμενους, περικοπές σε παροχές Υγείας - Πρόνοιας από το κράτος.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί τους υγειονομικούς μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους και όλο το λαό να οργανώσουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και για να αποτρέψουν τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα. 902.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
4-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: