Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Β.ΘΑΝΟΥ

Στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου έχει ανατεθεί η ποινική προκαταρκτική έρευνα για τα καταγγελλόμενα στη μηνυτήρια αναφορά του πρόεδρου του Ομίλου Marfin, Ανδρέα Βγενόπουλου, σε βάρος της πρόεδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλικής Θάνου.

Ο κ. Βγενόπουλος, στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει, αποδίδει στην κ. Θάνου τα αδικήματα της δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, της εμπορίας επιρροής, της απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος, ενώ εμπλέκει και μία επιχειρηματία, φίλη της προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς και συγγενικά της πρόσωπα.


Τα αδικήματα, τα οποία περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά, έχουν σχέση με τις δικαστικές διαδικασίες εκδόσεως των στελεχών της MIG, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, στην Κύπρο και με την πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε κατά της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου.

Η προκαταρκτική έρευνα θα διεξαχθεί από την κ. Σπυροπούλου με απόλυτη μυστικότητα, όπως απαιτούν η ποινική δικονομία και η ποινική νομοθεσία.  .in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: