Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες εντός του καταυλισμού της Ειδομένης είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με τη βροχή και τις λάσπες χωρίς καμία βοήθεια και μέριμνα. Από το πρωί του Σαββάτου 21 Μάη εξαιτίας της νεροποντής ο καταυλισμός έχει μετατραπεί σε λίμνη με τις σκηνές να έχουν πλημμυρίσει με νερά και λάσπες. Σε απόγνωση οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ζητούν βοήθεια, καθώς εκεί διαμένουν και πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και ηλικιωμένοι οι οποίοι επιχειρούν με αυτοσχέδια μέσα να αντιμετωπίσουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες.


Ανάλογη εικόνα και στον καταυλισμό στα Γιαννιτσά όπου το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Μάη οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν εκεί έκλεισαν συμβολικά το δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.

110 αφίξεις στα νησιά

Σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού που αφορούν το πρωί του Σαββάτου 21 Μάη, οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν όντας εγκλωβισμένοι στη χώρα μας ανέρχονται σε 54.172. Εξ αυτών οι 28.757 παραμένουν στη Βόρεια Ελλάδα, με τους 8.956 να διαβιούν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εντός του καταυλισμού της Ειδομένης.

Στην Αττική παραμένουν συνολικά 14.496 με τους 3.597 εξ αυτών να παραμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες στις 3 δομές στο Ελληνικό και τους 2.880 να παραμένουν στο Σκαραμαγκά.

Τέλος καταγράφονται 110 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στα οποία συνολικά παραμένουν 8.533. 
http://www.902.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
21-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: