Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ: ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ

Ο αστυνομικός Έντουαρντ Νέρο απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για την υπόθεση του θανάτου του Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι, ο οποίος πέθανε μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2015. Ο θάνατος του Γκρέι είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων στη Βαλτιμόρη.

Ο Νέρο αθωώθηκε για τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ανάμεσά τους εκείνη της επίθεσης δευτέρου βαθμού. 

Σύμφωνα με τον δικαστή Μπάρι Γουίλιαμς, ο Νέρο δεν είχε εμπλακεί στη σύλληψη του Γκρέι και άγγιξε τον Γκρέι αφότου συνάδελφοί του τού πέρασαν χειροπέδες. Ο δικηγόρος του Νέρο είχε ισχυριστεί ότι ήταν ευθύνη του οδηγού του αστυνομικού βαν να φορέσει χειροπέδες στον κρατούμενο.


Ο 25χρονος Γκρέι πέθανε στις 19 Απριλίου 2015 από τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη τους οποίους υπέστη κατά τη διάρκεια της σύλληψής του -στις 12 Απριλίου. 

Ο θάνατός του πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές στην πόλη και επιδείνωσε την ένταση σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την αστυνομική μεταχείριση των μειονοτήτων.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, ο θάνατος του Γκρέι οφείλεται σε ανθρωποκτονία.

Το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης ανακοίνωσε ότι ο Νέρο συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο εσωτερικής έρευνας.

Πέρυσι, ένορκοι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε απόφαση σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Γουίλιαμ Πόρτερ, ένας άλλος αστυνομικός που συνδέεται με τον θάνατο του Γκρέι. 

Ο Πόρτερ ήταν ο πρώτος από τους έξι αστυνομικούς που βρέθηκαν ενώπιον δικαστηρίου για την υπόθεση.  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
23-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: