Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016

ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ Ο ΤΡΑΜΠ, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΡΣΑΣ Ο ΤΕΝΤ ΚΡΟΥΖ

Ο βουλευτής Τεντ Κρουζ δήλωσε την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία, μετά την ήττα του στην Ιντιάνα.

Με τη σύζυγό του Χάιντι δίπλα του, ο 45χρονος Κρουζ, ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας ότι παλαιότερα είχε δηλώσει θα συνεχίσει όσο υπήρχε μια βιώσιμη πορεία προς το χρίσμα, αλλά αυτό δεν ίσχυε πλέον.

«Μαζί τα αφήσαμε όλα στο έδαφος στην Ιντιάνα» είπε στο ακροατήριο των υποστηρικτών του. 


«Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας» τόνισε.

Μιά σειρά από ήττες του βουλευτή αφήνουν πλέον τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον μόνο υποψήφιο ικανό να «κλειδώσει» το χρίσμα του κόμματος αυτόματα, συγκεντρώνοντας 1.237 εκλέκτορες.

Ο Κρουζ φαινόταν αρχικά ότι θα έφτανε μέχρι το εθνικό συνέδριο τον Ιούλιο, αλλά μια σειρά από μεγάλες ήττες στις προκριματικές σε βορειοανατολικές πολιτείες και την Κυριακή στην Ιντιάνα τον έπεισαν ότι δεν έχει μέλλον στην κούρσα.

Ο ίδιος, πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής διεκδίκησης της προεδρίας των ΗΠΑ.

Ο Κρουζ που διατηρεί για τα επόμενα δύο χρόνια την έδρα της Γερουσίας για την πολιτεία του Τέξας, δήλωσε στους υποστηρικτές του στην Ιντιάνα ότι ο ρόλος του για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δεν έχει λήξει.

«Δεν παραδίδω τον αγώνα μας, για ελευθερία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση μη εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ κατά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την 8η Νοεμβρίου, ο Κρουζ θα μπορούσε να επιστρέψει για τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας, το 2020.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
4-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: