Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ – «ΠΥΡΑ» ΚΑΤΑ ΜΜΕ

Ιδιαίτερη ικανοποίηση αποτυπώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη, αναφορικά με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκτιμήσεις αυτές αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Επιπλέον, η κυβέρνηση αποτιμά θετικά τις δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά.
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους τους, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, ανέφεραν οι ίδιε πηγές.
Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι του Μαξίμου έκαναν λόγο για καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία.
«Είναι σαφές ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές. 
http://www.naftemporiki.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: