Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

ΈΚΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καθημερινή μάχη για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες χιλιάδων προσφύγων που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά δίνουν οι εθελοντές που απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς οι προμήθειες σε τρόφιμα ολοένα και λιγοστεύουν.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε το project "Lunch Time in Piraeus", όπου εθελοντές από διάφορα μέρη του κόσμου που βρίσκονται επί μήνες στο λιμάνι, αλλά και πρόσφυγες συνεργάζονται, μαγειρεύουν και μοιράζουν γεύματα στις πύλες Ε1, Ε2 και στην πέτρινη αποθήκη.


Η ιδέα του project ξεκίνησε όταν τα γεύματα που στέλνει ο στρατός άρχισαν να λιγοστεύουν και οι μερίδες του μεσημεριανού να μειώνονται καθημερινά, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εθελοντές. 

Έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσουν να μαγειρεύουν μαζί με τους πρόσφυγες και να μοιράζουν τα γεύματα στα σημεία του λιμανιού που παραμένουν περίπου 1.400 άτομα.

Το project αυτό στηρίζεται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα. Ωστόσο, οι προμήθειες δεν επαρκούν πάντα.

Έτσι οι εθελοντές μέσω μιας σελίδας που έχουν δημιουργήσει στο Facebook κάνουν έκκληση για βοήθεια, οικονομική και μη. Μεσω της σελίδας αυτής, μπορείτε να έρθετε σε άμεση επαφή με τους εθελοντές προκειμένου να σας ενημερώσουν για το ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες που υπάρχουν.

Κική Μαργαρίτη 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
21-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: