Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο στρατόπεδο των Διαβατών από κατοίκους που αντιδρούν στην δημιουργία κέντρου προσφύγων.

Κάτοικοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το στρατόπεδο και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση των εργασιών που πάγωσαν μετά τα επεισόδια της Κυριακής.

Ο εναλλακτικός χώρος που πρότεινε ο Γιάννης Μπουτάρης, στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης (γήπεδο Θερμαϊκού στα Σφαγεία) δεν πληροί τις προδιαγραφές λόγω προβλήματος στο ιδιοκτησιακό και αναζητείται νέα έκταση στην ευρύτερη περιοχή.


Οι εργασίες στα Διαβατά θα συνεχιστούν και εφόσον βρεθεί νέος χώρος θα γίνει μεταφορά του κέντρου το συντομότερο δυνατό.

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις των δημοτικών αρχών και τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνάντησή του με τους δημάρχους Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο. 

Προϋπόθεση είναι ότι οι προτάσεις θα πληρούν τα κριτήρια (ελάχιστη έκταση 20 στρεμμάτων) και θα συνοδεύονται από βεβαιώσεις παραχώρησης.

«Σε κάθε περίπτωση» επισήμανε ο κ. Φλαμπουράρης, «ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Εφόσον, όμως, οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα κέντρα μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν στους νέους χώρους το συντομότερο δυνατό». IN.GR


ΠΡΕΖΑ TV
10-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: