Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

ΠΑΛΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Για μια ακόμη φορά οι καναλάρχες φαίνεται πως αποφάσισαν να απέχουν από τον όποιον διάλογο με την κυβέρνηση και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, Νίκο Παππά όσον αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, οι καναλάρχες και συγκεκριμένα η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) θα απέχει και από τον δεύτερο γύρο επαφών του Νίκου Παππά με τους εμπλεκόμενους φορείς.

H ΕΙΤΗΣΕΕ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας κατά τον πρώτο γύρο επαφών καθώς οι επικεφαλής της βρίσκονταν εκτός Αθηνών.


Μάλιστα, δεν είχαν δεχθεί ούτε καν την πρόταση από πλευράς κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί μια πρώτη, προκαταρκτική συνάντηση, με τα μέλη της διοίκησης που βρίσκονται στην Αθήνα.

Το πλέον οξύμωρο με την ΕΙΤΗΣΕΕ είναι πως τον Ιούλιο του 2015, εκπρόσωποί της δήλωναν «θιγμένοι» από το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς όπως είπαν, έλειπε ο «ουσιαστικός διάλογος».

Ο Νίκος Παππάς, πάντως, αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της DIGEA, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και του Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών (ΣΕΤ).

Υπενθυμίζεται ότι από τον πρώτο γύρο επαφών (με τις διοικήσεις του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΕΔ), της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της Ενωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ) και της Ενωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΕΔΕΕ)), όπως ανέφεραν στο koutipandoras.gr κύκλοι του υπουργού Επικρατείας, προέκυψαν μεταξύ άλλων τα εξής:

 α) η διαφημιστική πίτα για τα ιδιωτικά κανάλια έχει περιοριστεί στα χρόνια της κρίσης από τα 600 στα 150-180 εκατ. ευρώ ετησίως,

β) οι εργασιακές σχέσεις στον κλάδο έχουν επιδεινωθεί με ταχύτατο ρυθμό τα τελευταία χρόνια και η ανεργία φτάνει το 30-40%,

γ) οι περισσότεροι από τους φορείς συμφωνούν ότι ο καθορισμός του αριθμού των αδειών είναι θέμα της κυβέρνησης.

Πηγή: koutipandoras.gr
ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: