Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ(ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ )

"Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που χρειάζεται ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Απο οπουδήποτε προκύψει παράγοντας που δεν επιτρέψει να υλοποιηθεί το σχέδιό μας τότε θα πούμε ευθέως στον λαό τι τον περιμένει", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αποφεύγοντας επιμελώς να κλείσει τα εκλογικά σενάρια που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην κορυφή του πολιτικού διαλόγου.

Ο κ. Δραγασάκης μάλιστα επεσήμανε ότι θέμα εκλογών δεν υπάρχει όσο "μπορούμε να υλοποιούμε την εντολή του λαού".

Σε δραματικούς τόνους, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μιλώντας στον "Alpha", κάλεσε κοινωνία και Πολιτεία να είναι έτοιμες για παν έκτακτο (κακό) ενδεχόμενο σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, μιλώντας για πιθανότητα κλεισίματος των συνόρων , εάν δεν επικρατήσει στην Ε.Ε η ευρωπαϊκή γραμμή (στην οποία ενέταξε τη Γερμανίδα καγκελάριο) και εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις της. 


"Να είμαστε θωρακισμένοι και για σενάρια που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. Οι έρευνες δείχνουν πως εαν συμβεί αυτό θα αλλάξουν οι ροές. Εάν έχουμε φτιάξει τις απαιτούμενες υποδομές τότε θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε", είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά για τη διαπραγμάτευση, δήλωσε ότι "εμείς θεωρούμε ότι έχουμε υλοποιήσει αυτά που πρέπει να υλοποιήσουμε" και "είμαστε έτοιμοι όποτε και αν επιστρέψουν οι θεσμοί". 

Μάλιστα επεσήμανε ότι επίσημο σχόλιο των Θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν υπάρχει και "κατακεραύνωσε" τις διαρροές , λέγοντας: "Θεωρώ απαράδεκτο να επιχειρείται διάλογος μέσω διαρροών. Δε μας αφορά είναι αναντίστοιχο με την κρισιμότητα των στιγμών. Όταν βρισκόμαστε όλοι σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις είναι απαράδεκτο να μπαίνουν μέθοδοι αδιαφανείς. μιλάμε για ζωές ανθρώπων".

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σχολίασε ότι είναι συμφωνημένα και όχι καινούργια ενώ παραδέχθηκε και καθυστερήσεις, σημειώνοντας: 

"Ξέρουμε οτι ορισμένα αό τα μέτρα είναι σε εκκρεμότητα αλλά ελεγχόμενη, σε αυτά είναι και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Υπάρχει διάλογος για αυτό το θέμα. Και είναι θετικό γιατί περνάμε από τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων σε λογική αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας".   http://www.capital.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
10-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: