Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ»

Νέα πρόσκληση για «εξαντλητικό και ειλικρινή» διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση, απηύθυνε προς τους αγρότες η κυβέρνηση την Τρίτη, λίγα 24ωρα πριν από την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε: «Η πρόσκληση για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι, αλλά δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση».

Σημείωσε, δε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.


Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη ζήτησε από τους αγρότες να απομονώσουν εκείνους που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για δικούς τους λόγους.

Για τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη θύμισε ότι συνεδριάζει ξανά η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, προσθέτοντας ότι αποτελεί συνταγματική υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων η συναίνεση για να προχωρήσει αυτή και όχι προνόμιο ή δικαίωμα της διάσκεψης των προέδρων και άρα είναι απαραίτητο να βρεθεί κοινός τόπος για να στελεχωθεί η ανεξάρτητη Αρχή.

Αν αυτό δεν συμβεί, όπως είπε, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει μπροστά και θα ολοκληρώσει με κάθε νόμιμο μέσο τη διαδικασία της αδειοδότησης.

 «Καλούμε λοιπόν την αντιπολίτευση και ειδικά τη ΝΔ, να σταματήσει να προβάλλει προσκόμματα και να συνδράμει στην προσπάθεια για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» σημείωσε και συπλήρωσε ότι εδώ θα κριθούν η αξιοπιστία και οι προθέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και του ίδιου του κράτους.

Για το προσφυγικό ανέφερε ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη εν όψει της συνεδρίασης του ευρωπαϊκού συμβουλίου, στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά αυτό που έχει σημασία, πλέον, είναι και η τήρηση των δεσμεύσεων των ευρωπαϊκών χωρών, και κυρίως της Τουρκίας, που αποτελεί κλειδί για τον περιορισμό των ροών. 

Αναφερόμενη στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράν, επεσήμανε ότι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των διεθνών σχέσεων της χώρας, ένα πλαίσιο που ορίζεται από την αρχή της ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης. 

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η επίσκεψη στο Ιράν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και υπήρξε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στους τομείς των νέων τεχνολογιών, των πετρελαιοειδών, της μεταποίησης, της ενέργειας και των μεταφορών και, ήδη, έχουν κλείσει σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων και Ιρανών επιχειρηματιών. IN.GR 

ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: