Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τα επόμενα βήματα, μετά το άκαρπο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, με στόχο εντός του Δεκεμβρίου να ψηφιστούν το μεσοπρόθεσμο και το νέο πακέτο προαπαιτούμενων, καθώς και να εκκινήσει οι διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επιδιώκει την κατάθεση και ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου επίσης εντός του Δεκεμβρίου, εκτός και αν ο κοινωνικός διάλογος προκαλέσει την μετάθεση του νομοσχεδίου για τις αρχές του 2016.


Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με ταχύτητα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η πρώτη αξιολόγηση και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Η κυβέρνηση γνωρίζει, όμως, πως η ψήφιση των μέτρων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και δεδομένης της άρνησης της αντιπολίτευσης να παρέχει συναίνεση, το βάρος πέφτει στους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο «οδικός χάρτης» της κυβέρνησης θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τρίτης, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος είναι να επιτευχθεί συντεταγμένη πορεία της κοινοβουλευτικής ομάδας κατά τις κρίσιμες ψηφοφορίες. Εκτιμάται, δε, ότι ο πρωθυπουργός θα στείλει μήνυμα προς τους υποψήφιους αντάρτες.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η μόνη έντιμη στάση όσων βουλευτών διαφωνούν είναι αυτή που επέλεξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλαδή η παραίτηση από την κοινοβουλευτική έδρα. 

Πάντως, στο Μαξίμου επιμένουν ότι δεν θα υπάρξουν νέες διαρροές κατά τις ψηφοφορίες του Δεκεμβρίου.  in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
30-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: