Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΝΗΣ

"Ακέφαλοι" μένουν ο ένας μετά τον άλλον οι κορυφαίοι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών. Μετά την καρατόμηση της Αικατερίνης Σαββαΐδου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων - κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την αναζήτηση του διαδόχου της - την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Δάνης, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στους επιτελείς της οδού Νίκης.

Ωστόσο, κατά τις πληροφορίες, η παραίτηση του κ.Δάνη δεν φαίνεται να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς ο ίδιος φαίνεται να έχει από καιρό εκφράσει την αντίθεσή του στη μεταφορά μεγάλων φορολογικών υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Αυτοί είναι και οι λόγοι της παραίτησής του, αφού στην επιστολή που απέστειλε καταγγέλλει απόπειρα διάλυσης, απαξίωσης και υποτίμησης του ρόλου του ΣΔΟΕ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιστολή παραίτησης του κ. Δάνη δεν εστάλη στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου (ήδη από την Παρασκευή).
Η απόφαση Αλεξιάδη

Απόφαση που υπέγραψε στα μεσα Νοεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προβλέπει τη μεταφορά 3.947 φορολογικών υποθέσεων από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για μια καθαρά μνημονιακή υποχρέωση που ωστόσο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ήδη από τη γνωστοποίησή της και μόνο, τους περασμένους μήνες και δη στους κύκλους των εφοριακών.
Από το σύνολο των 3.947 υποθέσεων οι 1.196  θεωρούνται ειδικού ενδιαφέροντος και αναμένεται να λάβουν προτεραιότητα. Από την αρχή είχε τονιστεί πως ο αριθμός των μεταφερόμενων υποθέσεων προτεραιότητας δεν μπορεί να υπερβεί τις 4.020.Τελικά αυτές διαμορφώθηκαν σε 3.947.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η κυβέρνηση προχώρησε ήδη στην κατάργηση των 500 από το σύνολο των 730 οργανικών θέσεων του ΣΔΟΕ, μεταφέροντας το προσωπικό στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Τρέχει ο διαγωνισμός για τον "διάδοχο" της Σαββαΐδου

Από σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου καλούνται να υποβάλλουν βιογραφικό οι ενδιαφερόμενοι για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και την αντικατάσταση της Αικατερίνης Σαββαΐδου.
Ο διάδοχος της κυρίας Σαββαΐδου θα οριστεί μετά από θετική έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και αφού έχει προηγηθεί σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους που διαθέτει:
-  Πτυχίο Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και, κατά προτίμηση, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα εν γένει.
-  Σημαντική επαγγελματική εμπειρία κατά προτίμηση στον ιδιωτικό τομέα, στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα.
-  Σημαντική διοικητική εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης, σε διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, κατάρτιση στρατηγικών σχεδίων, διαχείριση έργων και δραστηριοτήτων (project management), στοχοθεσία, συντονισμό ομάδων και παρακολούθηση επίτευξης στόχων.
-  Γνώση ξένων γλωσσών, ιδίως δε της Αγγλικής, που αποδεικνύεται από σπουδές, δημοσιεύσεις και άλλα πρόσφορα μέσα.
-  Ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης.
Οι υποψήφιοι που θα προεπιλεγούν για το στάδιο της συνέντευξης θα πρέπει να διαθέτουν τα ακόλουθα ουσιαστικά προσόντα:
-  Ηγετικές ικανότητες
-  Κριτική σκέψη
-  Ευχέρεια και ευελιξία στη διαχείριση σχέσεων εντός και εκτός φορέα
-  Υψηλό αίσθημα καθήκοντος και δέσμευση για την επίτευξη στόχων
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα έχει διετή θητεία και με την ανάληψη των καθηκόντων του θα υπογράψει συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον υπουργό Οικονομικών.
Στο συμβόλαιο αποδοτικότητας θα περιλαμβάνονται υποχρεώσεις, καθώς και ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν εντός της διετούς θητείας του.  
Μαρίνα Φούντα
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
30-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: