Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2015

ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ PEGIDA

O ιδρυτής του αντιμεταναστευτικού και ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida αντιμετωπίζει την κατηγορία της «υποκίνησης σε φυλετικό μίσος», για ρατσιστικά σχόλια κατά προσφύγων, ανακοίνωσε η Εισαγγελία της Δρέσδης.

Ο 42χρονος Λουτς Μπάχμαν είχε αναρτήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μηνύματα εχθρικά προς τους πρόσφυγες πολέμου και τους αιτούντες άσυλο, επισήμανε σε δελτίο Τύπου η Εισαγγελία της πόλης, όπου ιδρύθηκε η οργάνωση Pegida (ακρωνύμιο «του Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης»).

Στα σχόλιά του αυτά αποκαλούσε τους πρόσφυγες «ζώα» και «αλήτες».


Οι τοποθετήσεις αυτές συνιστούν «διατάραξη της δημόσιας τάξης» όπως επίσης και «επίθεση εναντίον της αξιοπρέπειάς (τους)» υπογραμμίζει η Εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Ο Λουτς Μπάχμαν, που έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση για ληστείες και άλλα ποινικά αδικήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 5 έτη, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο Μπάχμαν, του οποίου μια φωτογραφία να μιμείται τον Αδόλφο Χίτλερ είχε επίσης διαρρεύσει στον Τύπο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, προτού επανενταχθεί στο κίνημα έναν μήνα αργότερα.   in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: